Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Kızılay Haftası Kutlu Olsun

Savaş, barış ve doğal afetlerde ilk yardıma koşan Türk Kızılay’ı, kurulduğu 1868 yılından bu güne üzerine aldığı sorumluluğu layıkıyla yerine getiriyor. Türk Kızılayı genel merkezi ve...

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Kızılay Haftası Kutlu Olsun
VAN
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

 

Savaş, barış ve doğal afetlerde ilk yardıma koşan Türk Kızılay’ı, kurulduğu 1868 yılından bu güne üzerine aldığı sorumluluğu layıkıyla yerine getiriyor.
Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası; Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturulmaktadır.
“KIZILAY; HİÇBİR DİN, DİL VE IRK AYRIMI GÖZETMEKSİZİN TÜM DÜNYADA YARDIMA MUHTAÇLARA ELİNİ UZATMAKTADIR”
Kızılay Haftası ile ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Gürpınar Şube Başkanı Celal Atan “1868 yılında, yaralı askerlere yardım amacıyla Hilâl-i Ahmer ismiyle kurulan ve Cumhuriyet döneminde adı Türk Kızılay Derneği olarak değiştirilen Türk Kızılay’ı, kurulduğu günden bu yana savaşta, barışta ve doğal afetlerde milletimizin yanında olduğu gibi, hiçbir din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada yardıma muhtaçlara da elini uzatmaktadır.” dedi.
“DAİMA İYİLİK YOLUNDA BİR GÜRPINAR İÇİN”
Gürpınar’da yapılan çalışmalar hakkında konuşan Atan, “İlçemizde de “Daima İyilik Yolunda Bir Gürpınar İçin” mottosuyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olup sosyal sorumluluk projeleriyle de ulaşılmadık tek bir birey kalmayana kadar çalışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda devletimizin merhamet eli Kızılay’ımıza her daim desteklerinizi bekliyor, bu güzel haftada iyilikle kalmanızı temenni ediyorum. Cumhuriyetin 100. Yılında Kızılay Haftamız Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.