Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Eurovision açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Eurovision şarkı yarışmasında LGBT’li yarışmacının kazanmasına tepki gösterdi. 12 Mayıs'ta İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Eurovision açıklaması
Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Eurovision şarkı yarışmasında LGBT’li yarışmacının kazanmasına tepki gösterdi.
12 Mayıs’ta İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın finalinde, “The Code” adlı şarkıyla İsviçre’yi temsil eden Nemo’nun kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmaya yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Cumhurbaşkanı paylaşımında; “Küresel dayatmanın en bariz olduğu alanların başında cinsiyetsizleştirme politikaları geliyor. Bunun dünyada nasıl vahim boyutlara ulaştığına önceki hafta düzenlenen Eurovision yarışmasında bir kez daha şahit olduk. Özgürlük maskesi altında rol model olarak gençlere takdim edilen tuhaf tiplerin, toplumsal yozlaşmanın Truva atları olduğu açıktır. Bu tür uluslararası etkinliklerde giyimiyle, tavrıyla, sözleriyle normal bir insana rastlamak neredeyse imkânsız hale geldi. Bunun bilinçli bir politika olduğu artık herkes tarafından kabul ediliyor. Türkiye’yi son 12 yıldır bu kepazelikten uzakta tutarak ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi daha iyi kavrıyoruz. Biz aynı çizgide kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.