Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, milyonlarca emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emekliye ikramiye müjdesi veren Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, milyonlarca emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi!
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

Son dakika emekli ikramiyesi haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emekliye ikramiye müjdesi veren Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

ERDOĞAN’DAN EMEKLİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ

Milletimize verdiğimiz çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için bugüne kadar birçok düzenleme yaptık. Bilhassa emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza gerekli hazırlıklar yapmaları için gerekli talimatları vermiştim. Kabine toplantımız sonunda emeklilerimizi rahatlatacak kararlar aldık. Bir defaya mahsus olmak üzere emeklilerimize 5 bin TL ödeme yapacağız. 12,2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe zenginleştikçe milletimizin her kesimiyle paylaşma isteğimizi her alanda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, milyonlarca emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi!

‘KUCAKLAYICI TAVRIMIZIN KUDÜS BAŞTA OLMAK ÜZERE DÜNYAYA ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ’

“Partimizin dördüncü olağanüstü kongresi vesilesiyle ağırladığımız misafirlerimizle de ülkelerimiz arasında yürüttüğümüz görüşmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Dün Ortodoks kilisesinin açılışını gerçekleştirdik. Bölgemizde ve dünyada dini ve etnik kökenlere dayalı çatışmaların ve nefret söylemlerinin arttığı bu dönemde Türkiye’nin sergilediği bu kucaklayıcı tavır çok çok önemlidir. Hoşgörü ve dayanışma ikliminin Kudüs başta olmak üzere dünyanın her yerinde örnek olmasını temenni ediyoruz.”

“Dünyada ve bölgemizde tüm yaşanan gelişme elbette yakın takibimiz altındadır. Biraz sonra bu hususlarla ilgili ülkemizin yaklaşımını ve devletimizin siyasetini ifade eden kapsamlı değerlendirmeleri sizlerle paylaşacağız. Bununla birlikte ekonomimizdeki son durum, deprem bölgesi ve terörle mücadele önceliklerimizin başında yer almayı daima sürdürmektedir.”

‘HİSTERİ HALİNE GELEN FİYATLAMA DAVRANIŞLARININ SONUNA GELİNDİĞİNE İNANIYORUZ’

“Ekonomi alanındaki programlarımızı dikkatle ve belirlenen takvimde yürütüyor. Eylül’ün ilk haftasında Orta Vadeli Programı milletimize sunduk. Gelecek 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planların detaylarını önümüzdeki hafta kamuoyumuzla paylaşacağız. Ekonomimizin güncel sorunlarını da ihmal etmiyoruz. Hayat pahalılığı sıkıntısı çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz. Bu meselenin üstünden gelmenin idari ve hukuki yollar dışında millet olarak hak, hakkaniyet ve esaslı duruşta önemlidir. Son birkaç yıldır adeta bir histeri halinde süren fiyatlama davranışlarının sonuna gelindiğine inanıyoruz. Ülkemizi kronik baş ağrısı olan faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini bir kez daha boşa çıkartmakta kararlıyız.”

‘KONUT VE KİRA FİYATLARINDAKİ FAHİŞ ARTIŞA AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULAYACAĞIZ’

“Stokçuluk yapan ve haksız fiyat uygulamasına giden firmalar ile şahıslara toplam 222 milyon lira idari para cezası kesildi. 139 firma 2 milyar 105 milyon lira cezaya maruz kaldı. Şimdi benzer bir uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul bir şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan, kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Yapılacak incelemeler sonucunda haksız bir şekilde fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar ağır para cezasına çarptırılacaktır. Etiketi ile kasa fiyatı arasında fahiş fark olan firmalara da yaptırımlar uygulayacağız. Bakanlığımızın zincir marketlere yönelik indirim çağrılarının giderek daha çok nakıs olduğunu görüyoruz. Tüm esnafımızı yapacakları indirimlerle, enflasyonla ve hayat pahalılığıyla verdiğimiz mücadeleye yardım etmeye çağırıyoruz.”

ERDOĞAN’DAN İSRAİL VE FİLİSTİN’E BARIŞ ÇAĞRISI: HER TÜRLÜ ARABULUCULUĞA HAZIRIZ

“Aziz milletim Müslümanlar olarak ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın gönül dünyamızda ayrı bir yeri var. Kudüs merkezli coğrafyadaki her kökenden insanlar ecdadımızın himayesinde huzur içinde yaşamıştı. Sorunların bu kadar derinleşmesinde uluslararası toplumun Filistinlilere verdiği sözleri tutmamasının çok büyük katkısı vardır. Türkiye olarak bizim bu konudaki tavrımız en başından itibaren nettir. 1949 yılından beri İsrail Devleti’ni tanıyoruz ve kimi zaman kesintiye uğrasa da diplomatik ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Öte yandan 1967 sınırları çerçevesinde başkenti Kudüs olan bağımsız egemen bir Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz. Filistin halkını sürekli tehdit ederek, ev ve arazilerine el koyarak, kalkınmasına engel olarak bölgedeki sorunun çözülemeyeceği açıktır. Böyle bir yaklaşım sadece derinleşen huzursuzluğun artmasına ve nihayetinde de barış arayışlarının hüsranla sonuçlanmasına yol açar. İsrail güvenlik güçlerinin ve illegal yerleşimlerinin Filistinlilere yönelik mal ve can tehdidine nasıl karşıysak, İsrailli sivillere yapılan rastgele saldırılara da karşıyız. Camilerin bombalanması, masum çocuk, kadın, yaşlı ölümleri asla kabul edilemez bir durumdur. İsrail şehirlerine yönelik eylemlerde benzer manzaralar ortaya çıktıysa bunları da kesinlikle kabul etmiyoruz. Savaşında bir adabı, ahlakı vardır. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Bir şiddet sarmalına girilmesi, ilave acıdan başka bir şey getirmez. İsrail yönetiminden Gazze olmak üzere, Filistinlilere yönelik tacizlerini durdurmalarını istiyoruz. Bu itidalli adım barışa giden yolun kapısını da aralayacaktır. Gün fevri değil, devlet aklıyla, soğukkanlılıkla ve insani vicdanla hareket etme günüdür. Türkiye olarak her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.