Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macaristan’da diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gitti. Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Macaristan’da Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macaristan’da diplomasi trafiği
Yayınlama: 08.05.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’ın Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir bölümüne katılmak üzere geldiği Macaristan’da temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karmelita Manastırı’nda Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmesinin ardından Matild Palace Otel’de Macaristan’da Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçic ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti kapsamında temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Matild Palace Otel’de Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçic ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Sırbistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar’ın barış ve istikrarı bakımından Sırbistan’ı anahtar ülke olarak gördüğünü belirterek, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin tarihin en üst noktasına ulaştığını ifade etti.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.