Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Gazze için diplomatik seferberlik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de akan kanın durması için, olayların başlamasından bu yana 30 bire bir görüşme, 33 de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Gazze için diplomatik seferberlik!
Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK’da Gazze gündemini değerlendirdi. Erdoğan, “Akan kanın durması için çabalayacağız. Gazze için duruşumuz net” ifadelerini kullandı. AK Parti MKYK’daki sunumda Erdoğan’ın Gazze diplomasisi de anlatıldı.

FİLİSTİN DAVASINDA 3 HEDEF

Erdoğan’ın olayların başladığı günden bu yana 30 bire bir görüşme, 33 de telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Aynı zamanda Erdoğan’ın, 4 uluslararası zirvede de Gazze diplomasisi yürüttüğü anlatıldı.

AK Parti MKYK önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. MKYK’da, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanlığı ile Mali ve İdari İşler Başkanlığı sunum yaptı. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasında İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama dikkat çekerek, “Akan kanın durması için çabalayacağız. Gazze için duruşumuz net” dediği öğrenildi. Toplantıda Türkiye’nin Filistin için 3 ana hedefinin olduğu da hatırlatılarak bu hedefler şu şekilde sıralandı: Kalıcı ateşkes, 1967 sınırlarında Filistin devletinin kurulması ve garantörlük teklifi.

İŞGALİN KRONOLOJİSİ ANLATILDI

İsrail işgalinin kronolojisi de MKYK üyelerine tekrar hatırlatıldı. 1917’de başlayan işgalin son bulması için Türkiye’nin attığı diplomatik adımlar anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Gazze için diplomatik seferberlik!

ZİRVELERE TAŞINDI

7 Ekim’den bugüne kadar 18 bin 600 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve bunların yüzde 70’nin kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi. Erdoğan’ın olayların başladığı 7 Ekim’den bu yana 30 birebir görüşme, 33 de telefon görüşmesi gerçekleştirdiği aktarıldı. Katıldığı her platformda Filistin’in haklı davasını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim’den bugüne dek süren İsrail soykırımının sona ermesi için 4 uluslararası zirvede dünyaya barış çağrısında bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’daki Türk Devletleri Teşkilatı 10’uncu Zirvesi’nde, Özbekistan Taşkent’te gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Liderler Zirvesi, Suudi Arabistan Riyad’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi ve son olarak Dubai’de gerçekleştirilen BM dünya İklim Eylemi Zirvesi’nde Gazze diplomasisini devam ettirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.