Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yıllarca kendi zaaflarını devletin siyaseti gibi sunanların devri kapanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yıllarca kendi zaaflarını devletin siyaseti gibi sunanların devri kapanmıştı
Yayınlama: 31.08.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri öncesinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağustos tarihimize zaferler ayı olarak giren öyle müstesna bir ay ki. Malazgirt’ten Belgrad’a Mohaç’tan Kıbrıs’a kadar uzanan nice başarılarla dolu olarak tarihimize ismini altın harflerle yazdıran bu özel ayın sonuna geldik. Ağustosu Anadolu’daki son devletimiz cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan büyük bir zaferin yıl dönümüyle kapatıyoruz. 26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği hücum emriyle ordumuz Büyük Taarruzu başlatmıştı” dedi.


“Gireceğiz Türkiye’m hilal hilal hizaya, ulaşacağız inşallah Türkiye Yüzyılı’na”

“Büyük Taarruz‘un üzerinden 101 yıl, cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden 100 yıl geçtiği şu dönemde milletçe aynı hissiyatla, aynı azimle, aynı kararlılıkla Türkiye Yüzyılı vizyonu etrafında kenetlendik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi terör örgütlerinin saldırılarıyla, küresel siyasi ve ekonomik güç aygıtlarının sinsi emelleriyle, birliğimize ve beraberliğimize yönelik nice tuzaklarla dize getirmek isteyenlere milletçe eyvallah etmedik. Cumhuriyetimizin mayasını teşkil eden milli iradenin üstünlüğü ilkesine hep birlikte bağlı kalarak tüm oyunları bozduk, tüm senaryoları yırtıp attık. Ne diyor şair? Emaneti taşımak yiğitlerin harcıdır ve zirveye ulaşmak boynumuzun borcudur. Gireceğiz Türkiye’m hilal hilal hizaya, ulaşacağız inşallah Türkiye Yüzyılına” dedi.

Tarihteki başarıların ardındaki ruhun bugün de devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “Bu milletin yiğit evlatları yeni devletler kurmak için bin yıl önce Anadolu kapılarını sonuna kadar açarken hangi ülkünün peşindeyse, üç kıta yedi iklime hükmeden devletini yıkmak için dört bir yandan üzerine saldıranlara karşı hangi hissiyatla karşı koyduysa, cumhuriyetini kurarken tarihinden ve kültüründen aldığı mirası hangi yeni zirvelere taşımanın hayalini kurduysa, bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonu ile aynı ideal yolunda yürüyüşüne devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.