Çocuklara oruç nasıl sevdirilir?

Ramazan orucunun insan psikolojisi üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır. Anne ve babalar çocuklarının maneviyatını ve iradelerini güçlendirmek için onları oruç tutmaya teşvik ediyor. Peki ebeveynler çocuklarına orucu nasıl sevdirebilir?

Çocuklara oruç nasıl sevdirilir?
VAN
Yayınlama: 16.03.2024
A+
A-

Konuyla ilgili konuşan Türk Psikologlar Derneği Van Temsilcisi Selva Kaya, çocukların oruç tutmayı sevebilmesi için öncelikle ebeveynlerin ve çevredeki diğer yetişkinlerin onlara örnek olması gerektiğini söyledi.

Kaya, Yetişkinler, Ramazan ayı geldiği için seviniyorsa, ibadetlerine daha fazla sarılıyorsa, oruç tuttuklarında olumsuz, yıkıcı tepkiler yerine daha hoş görülü daha kucaklayıcı tepkiler geliştiriyorsa çocuklar zaten Ramazan ayı ve oruca ilgi duymaya başlıyor hatta yetişkinleri taklit ederek oruç tutmak istediklerini belirtiyor” dedi.

“ORUÇ TUTMAK İSTEYEN ÇOCUĞUN İSTEĞİ REDDEDİLMEMELİ”

Oruç tutmak isteyen çocuklara engel olmamak gerektiğine dikkat çeken Kaya, “Ebeveynlerin çocuğu reddetmemekle birlikte çocuğun sağlık durumu ve yaşına uygun bir oruç stratejisi geliştirmesi uygun olur. Eski dönemlerden günümüze ulaşan tabak orucu, tekne orucu gibi uygulamaların devam ettirilmesi, oruç tutan çocuğa hediyeler alınarak orucun teşvik edilmesi, Ramazan ayının toplumsal dayanışma ve birlik içinde geçirilmesi çocukların orucu sevmeleri açısından faydalı olacak yöntemlerdir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.