Büyükşehir Belediyesi Kurban Sağlık Timi görev başında

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı nedeniyle oluşturulan “Kurban Sağlık Timi,” yaklaşan bayram öncesi ve bayram sürecinde vatandaşların daha sağlıklı ete ulaşmalarını sağlamak ve hayvansal hastalıklara yönelik tedbir ile denetimlerini gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Kurban Sağlık Timi görev başında
VAN
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-

Kurban Bayramı dolayısıyla İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan canlı hayvan pazarı hareketli günler yaşıyor. Hayvan pazarında bayram öncesi oluşan yoğunluktan dolayı Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner hekimler de harekete geçti. Pazarda hayvan sahipleri ve kurbanlık alan vatandaşlara hayvansal kaynaklı hastalıklardan korunmak için önemli bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimleri, Zoonoz hastalığı, küpe nakil belgesi ve kurban kesiminde uyulması gereken konuların yer aldığı broşür de dağıttı.

Vatandaşların kurban kriterlerine uygun hayvan satın alması ve sağlıklı et tüketebilmesi için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade eden İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Abdullah Kıran, ekiplerin daha koordineli çalışmaları amacıyla “Kurban Sağlık Timi” kurduklarını belirtti.
Başkan Kıran, “Vatandaşın kurban seçerken sağlıklı ve gebe olmayan hayvan almasına yardımcı olmak için ekiplerimiz oluşturuldu. Vatandaşların talep etmesi halinde Veteriner hekimlerimiz kurbanlık hayvanları ücretsiz olarak kontrol ve muayene edecek. Çevre ve halk sağlığının korunması amacıyla kurban kesim yerlerinde oluşacak hayvansal atıklar; Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ilgili ekipleri tarafından toplanıp Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisinde bertaraf edilecektir” dedi.

Kurulan ekip, bayram süresince sahada denetim ve bilgilendirmelerine devam edecek.

Kaynak: BÜLTEN- VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.