Bugün sunuluyor: ‘Şu anda var olanların en iyisi!’

Elon Musk, OpenAI, Google ve Meta’nın yapay zekasına karşı geliştirdiği xAI’yi belirli bir gruba sunmaya hazırlanıyor.

Bugün sunuluyor: ‘Şu anda var olanların en iyisi!’
Yayınlama: 04.11.2023
A+
A-

Milyarder ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın Cuma günü yaptığı açıklamada, yapay zeka girişimi xAI’nin ilk yapay zeka modelini Cumartesi günü seçkin bir gruba sunacağını belirtildi.

Bu, OpenAI’nin ChatGPT’sinin dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin ve kullanıcıların hayal gücünü yakalamasından ve üretken yapay zeka teknolojisinin benimsenmesinde bir artışa yol açmasından yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşti.

Musk, ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’yi 2015 yılında kurdu ancak 2018 yılında şirketin yönetim kurulundan ayrıldı.

“ŞU ANDA VAR OLANLARIN EN İYİSİ”

X sosyal medya platformunda “Bazı önemli açılardan bu, (xAI’nin yeni modeli) şu anda var olanların en iyisi” diye yazdı.

“Musk, “xAI’nin Grok sistemi erken beta sürümünden çıkar çıkmaz tüm X Premium+ abonelerinin kullanımına sunulacak.

As soon as it’s out of early beta, xAI’s Grok system will be available to all X Premium+ subscribers

— Elon Musk (@elonmusk) November 4, 2023

Daha önce Twitter olarak bilinen X, geçtiğimiz hafta iki yeni abonelik planını kullanıma sundu: reklamsız bir deneyim için ödeme yapmak isteyen kullanıcılar için aylık 16 dolarlık Premium+ katmanı ve aylık 3 dolar fiyatlı temel katman.

Big Tech’in yapay zeka çabalarını ve sansür olarak adlandırdığı şeyleri eleştiren milyarder, bu yılın başlarında Google’ın Bard ve Microsoft’un Bing yapay zekasına rakip olmak için evrenin doğasını anlamaya çalışan maksimum gerçeği arayan bir yapay zeka başlatacağını söyledi.

Temmuz ayında faaliyete geçen xAI’nin arkasındaki ekip, Windows’un ana şirketi olan Google’ın DeepMind’ından ve diğer üst düzey yapay zeka araştırma firmalarından geliyor.

xAI MUSK’IN DİĞER ŞİRKETLERİYLE ENTEGRE ÇALIŞACAK

X ve xAI ayrı şirketler olmasına rağmen, şirketler birlikte yakın bir şekilde çalışmaktadır. xAI ayrıca Tesla ve diğer şirketlerle de çalışmaktadır.

Oracle’ın kurucu ortağı ve Musk’ın yakın arkadaşı olarak tanımlanan Larry Ellison, Eylül ayında xAI’nin yapay zeka modelini Oracle’ın bulutunda eğitmek için bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.