Bu merkezde yeteneklerini keşfedecekler

Gebze’de yaşayan özel bireyler için yeteneklerini keşfedecekleri bir merkez inşa edildi.

Bu merkezde yeteneklerini keşfedecekler
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Gebze’de inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ilerleme oranı yüzde 70’e ulaştı. Özel bireylerin sosyalleşmesi ve hayatta daha aktif rol alabilmesi için projelendiren Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her şey en ince detayına kadar düşünüldü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze’de projelendirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hızlı bir ilerleme kaydediyor. Büyükşehir tarafından özel bireylerin sosyalleşmesi ve hayatta daha aktif rol alabilmesi için projelendiren Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi, Gebze Millet Bahçesi’nde hizmete girecek.

İlerleme oranında yüzde 70 seviyesine gelindiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde tüm blokların betonarme imalatları tamamlandı. Ön cephe hariç yan ve arka cephe çevre perde beton imalatları ile G ve H blok hariç bütün blokların kenet çatı imalatları bitirildi. H blokta ahşap karkas tamamlanırken, G blokta çelik çatı imalatı devam ediyor. Asma tavan imalatlarının devam ettiği projede B blok ve iç bahçenin doğramaları takıldı. Tüm bloklarda duvar imalatları tamamlandı, alçı ve sıva çalışmaları ise son aşamaya geldi. Yapıda şuan elektrik ve mekanik çalışmalar devam ediyor.

Yeteneklerini keşfedecekler

Özel bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerinden faydalanabilecekleri Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her şey en ince detayına kadar düşünüldü. Buna göre, merkezde engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Buna göre 5 otizm grup eğitim odası, 7 otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu (2 havuz güvertesi), 2 gündüz bakım odası, 3 erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 uyku odası özel bireylere hizmet verecek.

Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ayrıca spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zeka oyunları atölyesi, 5 derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.

Özel bireyler bu merkezde yeteneklerini keşfedecek

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.