Blinken’ı topa tuttular: Utanç verici bir başarısızlık

Hakan Fidan’ın hamlesiyle neye uğradığını şaşıran Blinken’ın bölge ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerin analizini yapan ABD basını, ‘Utanç verici başarısızlık’ yorumunda bulundu.

Blinken’ı topa tuttular: Utanç verici bir başarısızlık
Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın yaptığı ziyaretler başına iş açtı. ABD’li The Nation, Blinken’in diplomatik gezisinin “utanç verici bir başarısızlık” olduğunu yazdı.

Blinken'ı topa tuttular: Utanç verici bir başarısızlık

“Hafta Sonu Biden’ın Orta Doğu Politikası Çöktü” başlıklı yazıda, Blinken için durumun olabilecek en kötü şey olduğu belirtildi. Biden’ın Gazze’yi dümdüz etmek için İsrail’e yeşil ışık yaktığı hatırlatılan haberde, görülen tek şeyin Biden’ın Orta Doğu stratejisinin sonu anlamına gelen bir reddedilme olduğu yazıldı.

Blinken’in cebinde 14 milyon dolarlık askeri paketle gittiği İsrail’de ‘insani duraklama’ istediği belirtildi. ABD’nin çelişkili adımlar attığı söylenilen haberde, Netanyahu’nun ateşkesi reddettiği hatırlatıldı.

Blinken'ı topa tuttular: Utanç verici bir başarısızlık

ERDOĞAN TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Netanyahu’nun saldırıların durmasının ardından ciddi bir siyasi krizle karşı karşıya kalmasının yanı sıra ABD’den de istediği desteği görmediği iddia edildi.Blinken’in ziyaretlerinin diğer duraklarında da durumunun daha iyi olmadığı hatırlatıldı. Ankara’ya geldiğinde ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildiği yazıldı.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.