Biri kırmızı ketegoride olan 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin Dargeçit kırsalında düzenlenen “Bozdoğan-50” operasyonunda 1’i kırmızı kategoride olan 2 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Biri kırmızı ketegoride olan 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mardin ili Dargeçit kırsalında Jandarma ve Emniyet tarafından gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-50” operasyonunda teröristlerden birinin “Ağustos 2024 İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesine” Kırmızı kategori olarak girme kararı alınan Herekol (K) adlı Taner Öğmen olduğu tespit edildi. Diğer teröristin kimliklendirme çalışmaları ise devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;

J-SİHA ve EGM PİHA desteğinde Mardin ili Dargeçit ilçesi kırsalında, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH) ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımıyla icra edilen Bozdoğan-50 operasyonunda teröristlerle çıkan silahlı çatışma sonucunda 2 terörist etkisiz hale getirildi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.