Bir Kadının Başarı Öyküsü

Kadının başarısı her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de devam ediyor. Van’da yaşayan Cemile Uzunköprü, yapmış olduğu terzilik mesleğiyle bir çok kadına umut kapısı oldu.

Bir Kadının Başarı Öyküsü
VAN
Yayınlama: 08.03.2024
A+
A-

Van’da bin bir zorluklarla başladığı terzilik mesleğini büyüten Uzunköprü, geçen yıllardan sonra şimdi de kendi markasını oluşturmaya hazırlanıyor.

Başarı dolu hikayesini anlatan Uzunköprü, “Bu işe hemen hemen 32- 33 yıl önce başladım. İlk başlarda 11-12 yıl evimde sürdürdüm bu mesleği, ondan sonra tam 21 yıldır da kendime bir iş yeri açtım. Bu işe çok küçük bir bütçeyle başladım. İlk başta ben Halk Eğitim Merkezindeydim. Kız kardeşim öğretmendi. Onunla birlikte kurs verdik. O zamanın parasıyla 200 bin TL biriktirmiştik. Bir tane benim makinem vardı, bir tane de Halk Eğitim Merkezi bize ödünç verdi. Ondan sonra devam ettik. Birazcık işimizi büyüttük. Makinelerimizi alınca da onların makinelerini geri verdik. Allaha şükür şuana kadar 32-33 kişinin iş yeri açmasına vesile oldum. Şimdi de yine eleman yetiştiriyorum. Yanımda 5-6 kişiyi istihdam ediyorum. Arkadaşlarla beraber çalışıyoruz. Genellikle kalıpları kendim çıkartıyorum. Kesimdir, modellerdir arkadaşlar sağolsunlar yardım ediyorlar beraber dikiyoruz” dedi.

“Kızlarımı Okutup, Meslek Sahibi Yaptım”

Yıllarca evlatlarına hem annelik hem de babalık yaptığını belirten Uzunköprü evlatlarını çok güzel bir şekilde yetiştirerek meslek sahibi yaptığını söyledi.

Uzunköprü, ”4 kızım var. Bu işe başlarken çocuklarım küçüktü anaokuluna gidiyorlardı. Büyüttüm okuttum kızlarımı. Şuan biri Amerika’da çalışıyor. Biri psikolog, biri inşaat mühendisi, öteki de bankacı. Hepsini de büyüttüm şükür. İkisi evli, ikisi bekar ve çok tatlı da bir torunum var” ifadelerini kullandı.

“Kendi Markamı Kurmak İstiyorum”

Çok sevdiği torunundan esinlenerek kendi markasını kurmak için çalışmalara başladığını belirten Uzunköprü, “Çok tatlı bir torunum var. Adı Roni. Şuan kız çocuk abiyelerine merak saldım. Torunumun adına “Roni Kids” diye bir marka çıkarmak istiyorum. Şuanda da onunla alakalı çalışmalar yapıyorum” dedi.

“Kadınlar Güçlü Olsun”

Dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayan Uzunköprü kadınlara şöyle seslendi:

“Kadınlar güçlü olsunlar. Ayakta dursunlar. Çocukları için. Güçlü olup, kendi ayakları üzerinde dursunlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. İnşallah bu gün hepimiz için uğur getirir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.