Belediye Başkan adayı Erdem: Belediyenin tükenmişliği karşısında aday oldum

Yeniden Refah Partisi Van’ın Gevaş ilçesinde bir miting düzenledi. Mitingde konuşan Yeniden Refah Partisi Gevaş Belediye Başkan Adayı Bedirhan Erdem, belediye başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerini paylaştı.

Belediye Başkan adayı Erdem: Belediyenin tükenmişliği karşısında aday oldum
Yayınlama: 29.03.2024
A+
A-

Düzenlenen mitinge Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Mehmet Şahin, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, Gevaş İlçe Başkanı Remzi Ergenç, Gevaş Belediye Başkan Adayı Bedirhan Erdem, Gevaş Eski Belediye Başkanı Nazmi Sezer, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici ve çok sayıda partili katıldı.


Programda ilk olarak Gevaş Eski Belediye Başkanı Nazmi Sezer ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy kısa bir konuşma yaptı.
Daha sonra kalabalığa hitap eden Gevaş Belediye Başkan adayı Bedirhan Erdem, “Bu yola çıkarken belediyemizin ahlaklı belediyecilikle tanıştırıp adaletin hak ve hukukun gözetildiği bir yönetim anlayışı ile Gevaş Belediyesi’ne talip olduk. Talip olmamızın yegâne sebebi, birçok kesimin bugün ilçemizde herkes tarafından bilinen bitmiş bir belediyenin tükenmişliğidir. Bitmiş ve tükenmişlikten kastımız birilerinin rencide edip onları küçük düşürmek değildir” dedi.

 

Mevcut Belediye Başkanı Murat Sezer’in 5 yıl önce yaptığı vaatleri hatırlatan Erdem, şunları söyledi:
“Burada tükenen bir belediye nasıl olmuş sizlerle paylaşmak istiyorum. 2019’dan Bu Yana mevcut belediyemizin seçim vaatleri neydi? Neler yapıldı? Bu vaatlerin sözünü bizzat belediye başkanı verdi. Bunları hatırlatmakta fayda var.


1) Sahil Bandı
Peki, bu sahil bandı kaç kilometre yapıldı? Ne acıdır ki bir kilometre bile yol kat etmediler. Kamyonlarca hafriyat taşınıp, güzel olan bir parkı yok etmenin ötesine gidilemedi. O dönemde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı üstlenen Gevaş futbol sahasını yapım firması ile Gevaş Belediyesi bünyesinde çalışan hepimizin bildiği şahıslar üstlendiler. Van’dan kamyonlar ve yükleniciler belediye adına kiralanıp sahil bandıyla beraber sahanın dolgu malzemesini taşıyıp, belediye ve fatura edilerek bu şahıslar rant sağlamıştır.

2) Süt Kooperatifi
Ne yazık ki kooperatifi bırakalım, süt üreten vatandaşlarımızı gidip ziyaret ettik mi?

3) Soğuk hava deposu
Allah aşkına soruyorum sizlere, memleketin soğuk havası mı sizlere bunu unutturdu? Ama memleketin havası soğuk olsa bile insanımızın bu sıcaklığı en güzel hizmetleri hak etmiyor mu?

4) Seyir terası
2019 öncesi verilen bu söze hiç dokunmamış olmalılar ki 2024 seçim vaatlerinde yer veriyorlar. Soruyorum sizlere, 5 yıl boyunca neden yapmadınız?

5) Mesire alanı
Ramazan ayında ve yazın sıcak günlerinde ziyaret edip çaylarını içtikleri, yemeklerini yedikleri, çocuklarının oyun oynadıkları, benim de ilçe başkanı olduğum dönemde geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan Sinan Hakan ile halkımıza kazandırdığımız Gevaş girişinde olan park, bugün berbat bir halde, molozlarla doldurulmuş kuru bir alana dönüşmüştür. Peki, sorarız, bari yapmıyorsunuz yıkmayın en azından yapılanları. Ayrıca ilçemize kazandırmış olduğumuz o dönem belediye başkanımız Sayın Nazmi Sezer’in eseri olan merkez parkımıza bugün baktığımızda 5 yıldır bir çöp bidonu, çardak bakım onarım yapılmadığı hepimizin malumudur.

6) Arıcılık ve seracılıkta yüzde 54 istihdam
Tüm bu vaatler gibi Bu da sınıfta kalan, havada kalan bir vaat. Neden mi? Sera var, içinde sebze yok. Kazma bile vurulmamış. Seranın tüm yapısı parçalanmış ve bugün baktığımızda atıl bir durumda. O dönemde Bay Başkan gerek görsel gerekse yazılı basında, burada ürettikleri sebzeleri uluslararası pazara ihraç edip katkı sağlayacaklarını ifade ediyorlardı. Bugün baktığımızda yapıldığından beri içi kazılmamış bile.”


PEKİ, BİZ NASIL YÖNETECEĞİZ?
Belediye başkanı olması halinde hayata geçireceği projeleri de açıklayan Erdem, “Gördüğümüz bu kadar yanlış ve aciz bir yönetimin sonucunda ekibimizi oluşturarak Gevaş’ı gerçekten ahlaklı bir belediyecilik şiarı ile yönetmeye talip olduk. Peki, nasıl yöneteceğiz?
Yandaşı değil vatandaşı düşünen bir belediye olacağız.

Bankamatik memurluğuna son vereceğiz.
Adaletli bir anlayışla, siyasi fikri ne olursa olsun herkese hizmet edeceğiz.
Belediyeyi şeffaf adil olarak yöneteceğiz.
Tüm işe alımlar ve satın almalar resmi sayfalarda paylaşılacak.
Belediye içerisinde işlerimizi her zaman işin ehline Emanet edeceğiz.
Tüm mahallelerimizde olan sorun sıkıntıları çözmek adına kuracağımız Beyaz Masa ile muhtarlarımız, kanaat önderlerimiz ve halkımızla buluşup tüm sorunları tespit edip çözeceğimiz bir mekanizma oluşturacağız.
Gevaş’ın kanayan yarası olan imar sorunu çözeceğiz.
İlçemizin ve gençlerimizin geleceği olan spor kulübümüze tüm bütçeleri sağlayıp hayal ettiğimiz seviyeye getirip, geleceğimize katkıda bulunacağız.
18-25 yaş arası gençlerimizle gençlik merkezi kurup gençlerimizin sorunları ile ilgileneceğiz.
Muhtar ve STK’ların işlerini daha rahat yürütebileceği, mahalle sakinlerini ağırlayacakları ve dinleyecekleri toplu bir mekân inşa edeceğiz.
Seyit cam terası projesi ile ilçemize yakışan bir eser yapacağız.
Kırsal kesimlerden gelen anne ve bacılarımızın ihtiyaçlarını giderebilecekleri sosyal mekan yapacağız.
YKS ve LGS kurslarına yönelik öğrencilerimize fiziki mekân ve kaynak temin edeceğiz.
Kuracağımız gıda marketiyle ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını gidereceğiz.
İlçemizde büyük bir kongre merkezi ve düğün salonu yapacağız.
Osmanlı mimarisi ile ilçemize yakışan bir hamam yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.