Başkan Tanış: “En büyük hayalim Gürpınar merkezini büyütmek”

Gürpınar Belediyesi’nin ilçede başlatmış olduğu konut projeleri yapımında sona gelinirken Başkan Tanış “En büyük hayalinin Gürpınar merkezini büyütmek olduğunu söyledi.

Başkan Tanış: “En büyük hayalim Gürpınar merkezini büyütmek”
A+
A-

Gürpınar’da barınma sorununu kısmen bitirecek olan konutların yapımı büyük ölçüde bitti. Gürpınar merkez ile Hoşap merkezde yapımı tamamlanan 156 konutun bir kısmı bahar ayı ile beraber kullanılmaya başlanacak.
Konuyla ilgili Gürpınar Habere konuşan Başkan Tanış, “Gürpınar Van’ın merkezine 20 km uzaklıkta. Buda ilçenin Hem uzak olmadığı hem de yakın olmadığı anlamına geliyor. Şuan itibariyle ilçemizde 1200-1300 civarında askerimiz, polisimiz ve öğretmenimiz görev yapmakta. Bu insanlar Konut sıkıntısından dolayı Van’a gidiş-geliş yapmak zorunda kalıyorlar . Bunun yanında Gürpınar’da para kazanıp para harcamamakta apayrı başka bir dezevantaj. Bununla ilgili önce doğalgaz hizmetini getirdik. Doğalgaz hizmetini getirdikten sonra konut işine ağırlık verdik. Şuana kadar Gürpınar merkez ve Hoşap merkezde 156 konutumuzu tamamlamış bulunmaktayız. İnşallah bu konutları bahar aylarında kullanıma hazır hale gitireceğiz. Barınma sorunu ortadan kalkınca bu insanlar Gürpınar’da kalacaklardır. Bizde memurumuzu, askerimizi, polisimizi ilçemizde tuttuğumuz zaman Gürpınar ilçesi büyür ve gelişir. Gürpınar merkezini büyütmek benim en büyük hayallerimden biridir ” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.