Başkan Saygın: ‘VASKİ halka hesap vermelidir’

Van’da son zamanlarda yapılan su kesinlerinin insanları canından bezdirdiğine değinen HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, yetkililerin ise yaşananlar karşısında bir açıklama yapma ihtiyacı...

Başkan Saygın: ‘VASKİ halka hesap vermelidir’
VAN
Yayınlama: 01.08.2023
A+
A-

Van’da son zamanlarda yapılan su kesinlerinin insanları canından bezdirdiğine değinen HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, yetkililerin ise yaşananlar karşısında bir açıklama yapma ihtiyacı dahi duymadığına değindi.
Partinin il binasında basınla bir araya gelen İl Başkanı Saygın, kuruldukları günden bu yana halkla iç içe olduklarını ve gördükleri sorun ve sıkıntıları muhataplarına götürüp çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek, bundan sonra da her hafta Salı günü saat 14.00’da il binalarında yapacakları basın toplantısı ile bu sorunları kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

“VASKİ sorunları çözmekten uzak bir tavır sergilemektedir”
Bu haftaki gündem maddelerinin ilde yaşanan su kesintileri ve VASKİ’nin sergilediği tavırlara değinen Saygın, şu ifadeleri kullandı:
“Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Van’da yaşanan su kesintileri yaz aylarından bu yana özellikle insanımızı canından bezdirir bir hale geldi. Özellikle çarşı merkez Bahçıvan Mahallesi, Peynirciler Çarşısı civarı ve birçok otelde suların kesilmesi hizmet verilmesinin önünü kapatmıştır. Şehrin merkezinde özellikle Peynirciler Çarşısı civarında kötü kokular baş göstermeye başlamıştır. Yoğun bir turizm döneminden geçmekteyiz. Özellikle İranlılar çok yoğun bir şekilde memleketimize gelmektedir. Fakat özellikle şehir merkezlerinde kaldıkları yerler itibariyle su kesintileri ile karşı karşıya kalmışlardır. Bununla ilgili olarak VASKİ, yapılan haberlere, insanların şikâyetlerine rağmen bir açıklama yapmaktan dahi uzak bir durum sergilemiştir. Haliyle burada VASKİ’nin sorunları çözmekten uzak bir tavır takındığını görmekteyiz.”
“Su faturaları ikiye katlandı”
Su faturalarına ciddi zamların yapıldığına dikkat çeken Saygın, “Geçen aydan itibaren hemşehrilerimizi su faturalarına nereden bakarsanız iki kat bir zam yansıdı. Yapılan haberlere ve şikâyetlere rağmen VASKİ bir açıklama yapma zahmetinde dahi bulunmamıştır.” dedi.

“Arıtma tesisindeki kotu kokular bu sene devam etmektedir”
Saygın, “Bizim geçen yıldan itibaren sıklıkla gündeme getirdiğimiz iskele Mahallesi’ndeki arıtma nedeniyle çok yoğun kokular yayılmaktaydı. Valilik ve VASKİ ile görüşmelerimizde en nihayetinde mikrobiyolojik bir sorun olduğunu ve bunun da çözüldüğünü geçen sene bize söylediler. fakat bu yıl bu kokuların hala zaman zaman çıktığını ve milleti çok rahatsız ettiğini, çevrelerde yaşayan insanların yaşam kalitelerini oldukça düşürdüğünü gözlemlemekteyiz. Bununla ilgili olarak yine VASKİ hesap vermekten uzak bir tavır takınmakta ve hesap sormaya giden bir muhtarın da kötü muameleye tabi tutulduğunu maalesef basından takip ettik.” İfadelerini kullandı.
“VASKİ fütursuzca bir yönetim sergilemektedir”

Bütün bu veriler birlikte ele alındığında VASKİ’nin yönetilebilir olmaktan çıktığını tespit ettiklerini ifade eden Saygın, “VASKİ, hesap vermekten uzak çok fütursuzca bir yönetim sergilemektedir. İnsanlara hesap vermekten uzaktır. Bununla ilgili olarak şehrin sorunlarıyla ilgili olarak özellikle şehrin yöneticisi olan büyükşehir belediyesi ve kayyum olan Sayın Valimiz tarafından bu konuda çok acil tedbirlerin alınması zaruridir. Halk çok ciddi sorun ve sıkıntılar yaşamaktadır. Bunlardan uzak kalmak, bunları görmezden gelmek halka daha da ağır gelmektedir. Çıkıp bunun sonuç ve nedenini halka açıklamak zorundalar. Açıkladıktan sonra da bununla ilgili gerekli tedbirler ne ise bunun alınması zorunluluk arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.