Bakanlıktan ikinci el ürün satışına ilişkin açıklama: Bilgi sistemine kaydedilecek

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete‘de yayınlandı.

Bakanlıktan ikinci el ürün satışına ilişkin açıklama: Bilgi sistemine kaydedilecek
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

Yenilenmiş ürün satışlarında tüketici mağduriyetlerini önlemeyi amaçlayan bakanlık, elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış ürünleri bilgi sistemine kaydedecek.

Bakanlık düzenlemeyle, ikinci el cep telefonu piyasasında kayıt dışılığın ve güvensizliğin ortadan kaldırılmasını, kullanım ömrü henüz dolmayan teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılmasını ve tüketicilerin bütçelerine daha uygun bedelle, güvenli bir şekilde ikinci el ürün almalarını amaçladıklarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sektöre yönelik bütüncül bir yaklaşım sergilemek adına, elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış ürünlerin Bakanlığımız tarafından oluşturulacak bilgi sistemine kaydedilmesi zorunlu hale getirilmektedir. Söz konusu uygulamanın detaylarına ilişkin esaslar ise Ticaret Bakanlığınca ayrıca ilan edilecek, yeni düzenlemede belirtilen üç aylık geçiş süreci sonrasında hayata geçirilecektir. Sektörün büyümesi teşvik edilirken, tüketicilerin korunması için alınan tedbirlerin etkinliği korunmaktadır. Yapılan yönetmelik değişikliği uyarınca yenileme yetkisi verilen şubeler ve ticari işletmeler ile yenileme merkezi arasında müteselsil sorumluluk ilişkisi tesis edilerek, tüketicilerin haklarını ararken, muhataplarına ulaşmaları da garanti altına alınmaktadır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.