Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ’da düzenlenen “KUYU-16” operasyonunda, elebaşı Ahmet Gülbasan olan organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda, örgüt lideri dâhil 15 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütü çökertildi
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde yürütülen “KUYU-16” operasyonu, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Operasyonda, organize suç örgütünün elebaşı Ahmet Gülbasan’ın da aralarında bulunduğu 15 şüpheli yakalandı.

Operasyon sırasında gözaltına alınan şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, tehdit, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, suça azmettirme, suçu üstlenme, hükümlü ve tutuklunun kaçması, 6136 sayılı Kanuna muhalefet ve uyuşturucu madde ticareti gibi çeşitli suçlara karıştıkları tespit edildi.

Yapılan aramalar sonucunda, 10 adet ruhsatsız tabanca, bir tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Operasyonun ardından İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyonda görev alan Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve kahraman polis teşkilatını tebrik ederek, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.