Bakan Bolat: Güç birliğimizi güçlendireceğiz ve artıracağız

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat “Türk Dünyası İş Forumu”nda konuşma yaptı. Bakan Bolat “Biz kardeş ülkeler bir arada ortaklık temelinde güç birliğimizi güçlendireceğiz ve artıracağız” dedi.

Bakan Bolat: Güç birliğimizi güçlendireceğiz ve artıracağız
Yayınlama: 13.04.2023
A+
A-

Bakan Bolat’ın açıklamaları şöyle:

Yaşadığımız tecrübeler küresel sorunlarla baş etmede normal olarak nitelendirebileceğimiz konjonktürde bir arada olmayı göstermektedir. Üyelerinin kaynak, güç ve vizyonlarıyla dünyadaki gıda ve enerji krizleriyle baş etmeyi, lojistik kanallar üzerinde bulunmada Türk Devletler Teşkilatı büyük öneme sahiptir.

Biz kardeş ülkeler bir arada ortaklık temelinde güç birliğimizi güçlendireceğiz ve artıracağız. Devlet başkanlarımız teşkilatı kurarken ortaya koydukları vizyon ve hedefler ticaret ve ekonomi alanındaki alınan kararla güçlendirilecek.

Çalışmalarımızda en temel önceliklerimiz iş çevrelerini birbirine yakınlaştırmak, aralarında networkler kurmaktır. Tertip ettiğimiz iş forumu sayesinde hızlı yol alacağımıza inanıyoruz.

Önemli kararlar arasında Türk Yatırım Fonu anlaşması, yük taşımacılığı anlaşması, gümrük anlaşması en somut adımlar olmuştur.

Ticari faaliyetlerin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ülkelerimiz arasında mal ticareti yanında hizmetlerin ticareti ve karşılıklı yatırımların artırılması noktasında da tercihli ticaret alanı kurulması için etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Bölge ülkeleri arasındaki ticaretin gelişimini memnuniyetle karşılamakla beraber yeterli görmediğimizi de belirtmek istiyoruz. Teşkilat üyeleri arasındaki ihracatın ülkelerin toplam ihracat içinde aldığı payı en az yüzde 10’a yükseltmek için önemli hedef belirledik.

Müteahhitlerimiz 133 ülkede 480 milyar doları aşan 12 bin projeyi başarıyla tamamladılar. Tecrübeleri Türk coğrafyasına aktarmaktan onur duyarız. 

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.