Anne Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliği ile hayata geçirilen ‘Aile Akademisi’ kapanış programı ve ‘Anne Üniversitesi’ mezuniyet töreni düzenlendi. Van Valisi...

Anne Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi
VAN
Yayınlama: 26.02.2024
A+
A-

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliği ile hayata geçirilen ‘Aile Akademisi’ kapanış programı ve ‘Anne Üniversitesi’ mezuniyet töreni düzenlendi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen tören renkli görüntülere sahne oldu.

Ailelere yönelik eğitim çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ‘Aile Akademisi’ ve ‘Anne Üniversitesi’ projelerini hayata geçirdi. Proje kapsamında 6 hafta süren eğitimlere katılan 150 anne için mezuniyet ve kep atma töreni düzenlenerek, katılım belgesi verildi.

Edremit İlçesinde bulunan Evliya Çelebi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Hamdullah Şevli, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, Vali Yardımcıları, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

“KADININ GÜCÜ VAN’IN GÜCÜ KADININ GÜCÜ TÜRKİYE’NİN GÜCÜ”

Programın açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kadının gücünün Van’ın gücü Türkiye’nin gücü olduğunu belirterek, “Devletin ve milletin kaynaklarını devletin gerçek sahibi millete ve kadınlara harcamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu projeler büyük ekiplerle gerçekleştiriliyor. Biz kadınların problemlerini azaltmak dertlerine derman olmak için çok güzel işler yapıyoruz. Ben şuna inanıyorum Kadının gücü Van’ın gücü demek. Kadının Gücü Türkiye’nin gücü demek. Bizler kadının aklına, zekâsına, üretkenliğine değer veriyoruz. Kadının aklından, zekâsından, yetenek ve yetilerinden yararlanmayan toplumları vücudunun yarısı felçli olan insan benzediğini ifade etmek istiyorum. İlin Valisi ve Belediye Başkan Vekili olarak devletimizin ve milletimizin imkânlarını, kaynaklarını ve olanaklarını, devletin ve milletin gerçek sahibi milletimize özellikle de kadınlarımıza harcamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu proje de büyük bir ekiple hayata geçiriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “dedi.

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelere de değinen Vali Ozan Balcı sözlerini şu şekilde tamamladı;

“Şimdiye kadar 111 Anaokulu yaptık, 9 tane daha yapıyoruz. Bu kadınlara destektir. Çünkü kadınların en kıymetlileri çocuklarıdır. Çocukların geleceğine katkı sağlıyoruz. Bütün ilçelerde birer tane olmak üzere Van kadın kooperatifleri kurduk. İnşallah onları daha da genişleteceğiz. Bunun yanında Van’da 100 tane aile destek merkezimizi kurduk ve yaklaşık 30 bin kadın buralarda değişik eğitimler alıyor. Yine bunun yanında 100 tane okulu restore ederek köy yaşam merkezleri kurduk. Orada da köydeki bayanlarımıza çeşitli eğitimler ve kurslar veriliyor. 75 bin kadını gezi programlarına gönderdik. Yaklaşık 25 bin kadın tiyatro, sinema, söyleşi ve geziye katıldı. Çocuklar için etüt merkezleri kurduk. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 20 bin öğrenci 3 bin öğretmenden eğitim alıyor. 500 çocuğumuza şeker ölçüm cihazı veriyoruz. Artık parmakları delinmiyor. 100 bin kadına, Kadın Sağlık Hareketi kapsamında sağlıkçılarımız tarafından eğitimler verildi. Çocuklarımız için 22 kapalı spor salonu yaptık, bitmek üzere, 13 yüzme havuzu yapıyoruz. 300 voleybol ve basket sahası yaptık. Dev bir yatırım, sporcu fabrikası yaptık. Çocuklarımız daha çok spor yapsınlar diye 75 halı saha yapıyoruz. 11 bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. 300 okul kütüphanesi yaptık. İlimize 3.5 milyon kitap kazandırdık. Okulların kütüphanelerini kitapla doldurduk. Engelli bireylerimizi ve ailelerini çok önemsiyorum. Eski Vali evini engelliler için okula çevirdik. Bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsünü ilimize kazandırıyoruz. Engelli ve ailelerinin yükünü hafifletiyoruz. Ayrıca Özel Eğitim kampüsü yapıyoruz. İçerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bulunuyor. Ben tüm bunların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

Daha sonra konuşan İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, ise bölgemizde annelerin artık her platformda aktif rol aldığını ifade ederek, Vali Ozan Balcı’ya projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Van YYÜ’de iki çocuğuyla birlikte üniversite okumanın haklı gururunu yaşadığını anlatan Semiha Sönmez ise çocuklarından önce mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Program konuşmalarından ardından sertifikalarını alan annelerin kep fırlatma töreni ile sona erdi.

Kaynak: Bülten

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.