Ak Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümü Van’da Kutlandı

Van’da Ak Parti’nin 23. kuruluş yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ak Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümü Van’da Kutlandı
VAN
Yayınlama: 14.08.2024
A+
A-

Tüm Türkiye’de Ak Partinin 23. Kuruluş yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Van’da da AK Partinin kuruluş yıl dönümüne özel bir program düzenlendi.

AK Parti’nin yıl dönümü dolayısıyla 81 ilde çeşitli programlar düzenlendi. Van’da da AK Parti’nin yıl dönümü vesilesiyle İl Başkanlığı binasında bir program düzenlendi.

Burada konuşan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, dünden bugüne partinin yaptığı hizmetleri dile getirdi. Van’a fazlasıyla hizmet yapıldığını dile getiren  Emre Güray: “Hükümetimizin 2002 yılı seçimlerinden sonra Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yılına kadar ilimize yapılan yatırımların 2002’den 2024 yılına kadar fazlasıyla hizmet yapıldığını bugün görüyoruz. Çünkü şöyle bir rakam verecek olursak kamu yatırımlarında Van ili olarak 81 il arasında 9. sıradayız.  Aslında  hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde bakanlarla beraber Vanımıza bir çok konuda destekte bulundular. Van’a ihya, inşa, imar yapı anlamında bir çok konuda destek de bulundular. Bundan sonraki süreçte de  inşallah bu destekle kalkınma, huzur, güvenle her şekilde devam edecek. Malumunuz Ak Partiyle birlikte ilimize son yıllarda yükselen bir turizm trendi var. İnşallah bundan sonraki süreçde de yine aynı hızla devam edeceğiz. İranla olan ilişkilerimizi turizm açısından geliştirmeye devam edeceğiz. Biz büyük ve köklü bir partiyiz. Son seçimlerde beklemediğimiz yerel yönetimlerde çok kötü bir sonuç ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“Meydanı kimseye bırakmayacak bir tecrübeye ve kadroya sahibiz”

Ak Partinin asla pes etmeyen bir parti olduğunu dile getiren Güray, “Ancak biz küllerimizden doğan, asla pes etmeyen meydanı da hiç kimseye bırakmayacak tecrübeye ve kadroya sahip bir partiyiz.  Cumhurbaşkanımızla birlikte tekrardan yola devam ediyoruz. İnşallah 2028 yılı seçimlerine kadar teşkilatlarımızla birlikte yine Van’dan güçlü bir ses olarak sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız. Ak Parti mazlumun partisi olmuştur. Ak Parti mağdurun partisi olmuştur. Yine aynı çizgide bölgede ilimizde aynı hassasiyetle görevimize devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de inşallah teşkilatlarımıza yeni eklemeler güçlü bir şekilde yeni insanlar, yeni vizyonlar, yeni gençler kazandırarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim hedefimiz 2 yıllık, 3 yıllık, 5 yıllık değil, biz uzun vadeli planlar yapmakla meşgulüz bunu istiyoruz. Vanımızda da inşallah bu şekilde görevimize devam edeceğiz. Bugün yine 14 Ağustos 23. Yıldönümümüz birazdan burda hep birlikte sayın Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye’ye eş zamanlı hitap edecek. Birazdan kendilerini dinleyeceğiz. Ankaradaki programı buradan hep birlikte izleyeceğiz. Tüm teşkilatlarımızla birlikte tekrardan güçlü bir şekilde güçlenerek birleşerek yol yürümek istiyoruz. Güçlü bir şekilde kırgınlıkları bir kenara bırakarak, tekrardan yol yürümek istiyoruz. Tüm teşkilatlarımıza dünden bugüne bir çağrıda bulunmak istiyoruz” vurgusunu yaptı.

“Hareketimizi güçlü ve diri tutmamız lazım”

Ak Parti Van milletvekili Burhan Kayatürk’te programda söz aldı. Kayatürk; “Bugün partimizin kuruluşunun  23’üncü yıl dönümü hasebiyle bir arada bulunuyoruz. Gözlerimizi çok güzel bir hareketin içinde açtık, siyasete AK Partiden önce ve AK Parti ile başlayanlar var, çok özel ve güzel bir dünya liderinin önderliğiyle siyaset içindeyiz. Hür bağımsız bir ülke haline  getirdiğini herkes çok güzel bir şekilde anlatacak. Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı yaptığımız için hamd ediyoruz, sadece Van’a, sadece ülkeye değil aynı zamanda mazluma ve ümmete ne kadar yardım edildiğini görüyoruz. Dolayısıyla biz ne kadar iftihar etsek azdır, ancak bizim bu hareketimizi güçlü ve diri tutmamız lazım. Van’ın ve Türkiye’nin bu harekete ihtiyacı var, Van’da biz neler yaşadık neler gördük hepiniz biliyorsunuz. Depremden 3 buçuk saat sonra kabinesinin yarısı ile Van’da bulunan bir lider vardı, çok hızlı bir şekilde arama kurtarma ekipleri ile arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Cumhurbaşkanımız sadece Van değil, Türkiye değil, tüm dünyada mazlumun yanında olan biri. Türkiye felaket bölgelerine en fazla yardım eden ülkedir. Türkiye’de sadece 3 buçuk milyon Türkiye’ye sığınan Suriyeli değil, savaştan kaçan 4-5 milyon mağdura kucak açtık. Dünyada eleştirmeye   kimsenin cesaret edemediği İsrail’i sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirdi. ‘Siz bu katliamın ortaklarısınız’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin İsrail’e destek sağladığı iddialarına da yanıt veren Kayatürk, “Türkiye İsrail’e jet akaryakıtı veriyor diyenler vardı maalesef, utanmasalar olayı daha da büyük bir boyuta taşıyacaklar. Öyle bir durum söz konusu değil”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.