AK Parti Van ilçe belediye başkan adayları belli oldu mu?

AK Parti Van ilçe belediye başkan adayları belli oldu mu?
VAN
Yayınlama: 27.01.2024
A+
A-

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Abdulahat Arvas’ı seçti. Peki, ilçe belediye başkanları belli oldu mu? İşte cevabı…

31 Mart yerel ve mahalli seçimlerine az bir zaman kaldı. Siyasi partilerdeki aday belirleme çalışmaları ise hız kazandı. AK Parti 81 ilde ve birkaç ilçedeki belediye başkanı adaylarını açıkladı. Bazı ilçelerde de hazırlılar devam ediyor ve kısa zaman sonra bütün ilçe adaylarının da belirlenip açıklanması bekleniyor.

AK Parti Van il teşkilatında da ilçe adaylarının belirlenmesi süreci devam ediyor. Halk arasında ve sosyal medya hesapları üzerinde paylaşılan ilçe aday isimlerinin yalan olduğu ve parti içine sokulmak istenen bir fitne olduğu bizzat Van AK Parti İl Başkanı Emre Güray tarafından ifade edildi.

Van’ın Edremit ilçesine bulunan Uygulama Oteli’nde teşkilat üyeleri ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Güray, ilçe adayları ile ilgili ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu ve bunun bir fitneden ibaret olduğunu söyledi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas da ilçe belediye başkan adaylarını ile yaptığı konuşmada, 13 ilçe belediye başkanı adayları ile ilgili görüşlerini almak için pazartesi günü kendilerini Ankara’ya çağırdıklarını söyledi

Arvas, ilçe adaylıkları ile ilgili şunları söyledi:

“Biz de il başkanımızla beraber gittik, teşkilatımızın çalışmalarını yaptığını belirterek bir ricada bulunduk.  Benim defterimde bazı ilçelerle ilgili bilgi var ancak 13 ilçenin hepsi için bilgim yok. Son bir kez ilçelerimize soralım, adaylarımız kimi aday gösteriyorsa bu şekilde bir çalışmamız olsun. Biz kazanmak istiyoruz. Ben eğer bir ismi söylersem veya bir ismi dayatırsam anketlerde ve genel merkezin çalışmalarında bu isim çıkmazsa,  ben bu vebali ve mesuliyeti kabul etmek istemiyorum. Hakikaten kazanmak istiyoruz. İnşallah 13 ilçede adaylık kime nasip olursa onunla yol yürüyeceğiz ve inşallah kazanacağız. Süreç devam ediyor. Şuan adaylar arasında çok detaylı bir araştırma yapılıyor. Bizim amacımız memleketimize hizmet etmek. Van 20 yıla yakındır AK Parti belediyeciliği ile buluşamadı. Bizden çok daha geri olan iller AK Parti belediyeciliği ile buluştukları zaman ilerlediler. Mesela Bitlis ve Bingöl belediyecilik anlamında bizden çok ileridedir. Oysa Van büyükşehirdir. Van’ın Diyarbakır, Gaziantep, Adana ve Kayseri ile yarışması gerekirdi.”

“SİZİNLE VAN’I ALALIM VE VAN’I UÇURALIM”

Yerel yönetimlerin şehrin kalkınma lokomotifi olduğuna dikkat çeken Arvas, “İcracı ve yatırımcıdır. Ankara ile barışık olmayan, Ankara’yı bilmeyen, bakanlarla çatışan bir adayı seçerseniz, istemeyi reddeder, halkı cezalandırır, şehri cezalandırır. Biz bunu yaşadık. Cumhurbaşkanımız perşembe günü aradılar ve resmi olarak tevdi ettiler. Şunu söyledi,’ Size güveniyoruz, Van’ı seviyoruz. Sizinle Van’ı alalım ve Van’ı uçuralım’ Cumhurbaşkanımız hangi sözü vermişse fazlası ile yapmış eksik yapmamıştır. Madem bize böyle bir kredi açılmış. Biz o zaman şehrimizi hangisi ile daha iyi hizmet yaptırabiliriz? Diğer adaylarla ve partilerle işimiz yok. Ancak iktidar AK Parti’de, devlet AK Parti’de eğer biz yereli de AK Parti ile buluşturursak 3 tane güç elimize geçer ve inşallah istemeyi de biliriz, 5 yıl gittik mecliste tarifimizi de aldık. Bakanlılarda projelerin nasıl takip edildiğini de bildik ve 5 yıl içinde Van’a yaptığımız hizmetlerinde kaydını yaptık ve karnemizi halkımızın önüne koyduk.” dedi.

“İLÇE ADAYLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLABİLİR”

AK Parti’nin Van’ın ilçelerde göstereceği adaylarla ilgili konuşan Arvas, “İlçe Belediye 13 ilçe belediye başkanları ile ilgili başkan yardımcılarımız çalışmalarını bitirirlerse önümüzdeki hafta gelip Van’da ilan edecekler. O zaman tekrar inşallah hangi kardeşimize nasip olduysa, nasıl bugün birlik beraberliğimizi bir organda AK Parti ailesi olarak ifade ediyorsak o gün de etrafında bulunalım, ilçelerimizi kazanalım. Hep beraber şehrimizi ayağa kaldıralım. Allah yardımcınız olsun. Çıkmış olduğunuz yolda hangisi hayırlı ise onu nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Teşkilatlarla Buluşma Yemeği’ne Abdulahat Arvas ve Emre Güray’ın yanı sıra AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Zahir Soğanda, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Gençlik Kolları Başkanı Muhammmed Çalağan, AK Parti ilçe belediye Başkanları, İlçe belediye başkan aday adayları ve parti teşkilatı da katıldı.

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.