AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Şamiloğlu: “ Ben Gürpınar’ın kendisiyim”

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı olarak atanan Faruk Şamiloğlu, Gürpınar halkı ile beraber çalışarak ilçenin yararına olacak güzel projeleri hayata geçireceğini söyledi.

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Şamiloğlu: “ Ben Gürpınar’ın kendisiyim”
VAN
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

AK Parti’nin Türkiye geneli başlattığı değişim rüzgârı esmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van’ın Gürpınar ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Garbi Erdoğan’ın yerine İlçe Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu getirildi.

“4 DÖNEMDİR ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINI YÖNETİYORUM”

2009-2014 yılları arasında Van Belediye meclis üyeliğini yaptığını belirten Şamiloğlu, “2007 Şubat ayından 2024 yılına kadar Gürpınar’da 4 dönemdir Ziraat Odası Başkanlığını yönetiyorum. Adaylık sürecine gelince; Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bölge koordinatörümüzün, Teşkilat başkanımızın çalışmaları doğrultusunda tabana yayılarak, tabandan sorarak, esnaftan, çiftçiden ve üreticiden sorarak, böyle bir araştırmaya girmişler. Dolayısıyla benim ismim de ön planda olmuş. Temayül yoklamasında Gürpınar’dan 11 arkadaşımız başvurmuş.  Bu 11 kişinin içinden de yine ‘siz olmasanız kime verelim’ diyen 7 arkadaşımız da benim ismimi telaffuz edince, partimden buraya gelen İl koordinasyonu, İl Başkanımız sonrasında Kütahya Milletvekili benim de görüşümü aldılar. Böyle bir şey var dediler. Tabi ben öncelikle kendilerine teşekkür ettim. Cumhurbaşkanımıza ve esnafımıza teşekkür ettim. Böyle bir göreve bizi layık gördükleri için. Düşüneceğimi, ailemin kararını alacağımı belirttim. Ailem de karar verdikten sonra genel merkezimiz tarafından Ankara’ya çağrıldım. Görevi bana tevdi ettiler” dedi.

“İKTİDARDAN FAYDALANMAMIZ, NEMALANMAMIZ LAZIM”

İlçedeki mevcut sorunlara değinen Şamiloğlu, “ilçemizde konut sorunu, tarım sorunu, yol sorunu, su sorunu ve doğal gaz sorunu var. Dolayısıyla bu sorunları kim çözer? Bu sorunları sadece iktidar partisi çözer. El birliğiyle çalışıp iktidardan faydalanmamız, nemalanmamız lazım. Gürpınar için elimden ne geliyorsa, tarımda reform paketleri oluyor ziraat bankalarıyla anlaşılmış şuan faizsiz krediler veriliyor, az faizli krediler veriliyor ve devlet tarafından finanse edilen yarı faizi devlet karşılayan, yarısı da üretici tarafından ödenen krediler sunuluyor. Bunlar da hükümet tarafından insanlarımıza veriliyor. Gürpınar Türkiye’nin en büyük ilçesidir. Küçükbaşta yine Türkiye’nin en büyük ilçesi ve en fazla da Türkiye’ye bu anlamda bizim bir faydamız dokunuyor. Bu dinamikleri bizim ayağa kaldırmamız lazım. Bunlardan faydalanmamız lazım. Dolayısıyla bu sorun sıkıntılarımızı hükümetimize götürüp çözmeye çalışacağız. Yerelde biliyorsunuz şuan belediyeler tamamıyla başka bir partinin elinde dese ki çözecekler ben bilmiyorum belki çözebilirler ama bakacağız, göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 “VAN’IN BÜTÜN İLÇELERİNİ DOLAŞIYORUM”

Sadece Gürpınar değil Van’ın diğer ilçelerini de ziyaret etiğini belirten Şamiloğlu, “Ben köy köy dolaşıyorum. Bak köy diyorum halen mahalle olamadık. Çünkü mahalle kapasitemiz yok. Büyükşehir anlamında daha öyle bir projem olmadı. Öyle bir hizmet görmedik. Hakeza Van’a gidiyorum, Gevaş’a gidiyorum, Başkale’ye gidiyorum, Van’ın bütün ilçelerini dolaşıyorum Ziraat kimliği adı altında ben buraları dolaşıyorum. Nereye gidiyorsun, her taraf ‘borç var’ diyor. Başkale hariç. Ben Başkale’yi bu konuda biraz ayrı tutuyorum, diyorum ki oradaki belediye borçsuzdur. İyi güzel borç varsa borç yiğidin kamçısıdır. Bu kamçıyı iyi kullanıp, farklı mecralara, farklı paketler açıp, ilçemizi, ilimizi, bu anlamda şaha kaldırmamız lazım. Şimdi Van dediğimiz zaman 1 milyon 600 bin kişiye sahip bir memleket. Yani metropol bir şehir. Dolayısıyla turizmimiz, tarımımız, kahvaltı kültürümüz, tarihi eserlerimiz Van Gölümüz var. Bunlardan faydalanıp, dolayısıyla öyle borcumuz var deyip iş yapmayacak hale gelmememiz lazım.  Çöplerin toplanmadığını, sadece Demlilerin kendisi de bu konuda muzdarip. İşte biz cevap alamıyoruz. Sorduğumuz zaman da ‘borç var’ diyorlar. Borç var kelimesinden artık kurtulmaları lazım. Bir yere eğer siz adaysanız, koskoca Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınar Belediyesini yönetiyorsanız anlamanız gerekiyordu. Benim 5 yıl borcum var diye hiçbir şey yapmayacağım o zaman kardeşim dur derler, gelmeseydin derler” şeklinde konuştu.

“İLÇE HALKI BENİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

Gürpınar halkı tarafından tanındığını ve bilindiğini ifade eden Şamiloğlu, şunları söyledi:

Ben ilçenin ta kendisiyim. Ben Güzelsuyum, Hoşabım, Mehenganım, Hertoşiyim, Brukiyim , Avasorluyum. Dolayısıyla ilçe halkı beni çok iyi biliyor. Türkiye’nin en büyük ilçesine sahibim. 3 ilçe kadar büyüğüm. Bu hizmetlerin 3 ilçe kadar büyük olacak şekilde benim ilçeme verilmesi lazım. O yüzden beni bilen biliyor. Ben onlara sizlerin huzurunda söz veriyorum 17 yıldır görevimin başımdayım en ufak bir leke onlara getirmemişim, ne gelmişse önce ben kendi ilçeme getirmişim sonra demişim Van’a verin. Özellikle ben Gürpınar için isteyeceğim. İlçe halkına ben şunu söylüyorum güvensinler, evet ağır bir görev aldım, ağır bir yük aldım ama ben Allah’ın izniyle sizlerin, ilçe halkının, muhtarlarımın yardımıyla, STK başkanlarımızın, kurum amirlerimizin, kaymakamımızın, polisimizin, jandarmamızın hep beraber, hep birlikte çalışarak bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Şuan etrafımız ateş çemberi, savaşlar oluyor ve insanlar zulüm açlık ve sefalet altında. Dolayısıyla ilçe halkına söyleyeceğim şudur, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sıkıntıların hepsini gidereceğime sizlerin önünde söz veriyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.