Aile Hekimleri artık bazı raporlu ilaçları yazabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bazı raporlu ilaçların artık aile hekimleri tarafından da yazılabileceğini duyurdu.

Aile Hekimleri artık bazı raporlu ilaçları yazabilecek
Yayınlama: 17.05.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlık alanında atılacak önemli bir adımı duyurarak, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından da yazılabileceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada; “Hastalarımızın reçeteli ilaçlarını alabilmek için hastanelere gitmek zorunda kalmaları ve uzun kuyruklarda beklemeleri artık son buluyor. Yeni düzenleme ile aile hekimlerinin de  reçete edebileceği ilaçların sayısını artırarak, hastalarımızın işlerini kolaylaştırıyoruz. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bu düzenleme ile kronik Hepatit B ve D, Diyabet ve Kardiyoloji alanında kullanılan ilaçları, hastalarımız artık hastanelere gitmeden aile hekimlerine başvurarak temin edebilecekler. Eskiden hekimler en fazla 3 aylık ilaç reçete edebilirken, yeni düzenleme ile bu süre 1 yıla kadar uzatıldı. Bu sayede hastalarımız, uzun süreler boyunca tekrar hekime gitmeden ilaçlarını temin edebilecekler”dedi.

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.