Adalet Bakanı Tunç açıkladı! Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme olacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anadolu yayıncılar Federasyonu’nda Anadolu Sohbetleri programında açıklamalarda bulundu. Tunç: “Sokak hayvanları konusu önemli bir sorun haline geldi.” dedi.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı! Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme olacak mı?
Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anadolu yayıncılar Federasyonu’nda Anadolu Sohbetleri programında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, Sokak hayvanları konusunun önemli bir sorun haline geldiğini söylerken, konuyla ilgili gelen soruları da yanıtsız bırakmadı.

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ BİR DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Bakan Tunç, Sokak hayvanları konusunda Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı ve Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’ın “Bir düzenleme olacak mı?” sorusu üzerine:  Sokak Köpekleri konusunda son zamanlarda çocuklar ve yaşlılara yönelik saldırıların gündeme geldi, bu problemi çözen ülkeler var, o uygulamalara bakmak gerek aklın yolu bir, sokak hayvanlarının da korunması lazım, onları da sevmemiz gerek.” dedi.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı! Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme olacak mı?

“CUMHURBAŞKANIMIZIN HASSASİYETİ VAR”

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında hassasiyeti ve talimatların olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, Daha önce de bir çalışma yürütüldüğünü, fakat bu çalışmaların henüz neticelendirilmediğini, çalışma aşamasında olduğunu vurguladı.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI AMA HAYVANLARI DA KORUMAMIZ LAZIM”

Tunç, Sokak hayvanları konusunda belediyelere düşen görevler var. Kanunun verdiği görevler var. Bu görevlerin harfiyen yerine getirilmesi lazım dedi.

Bakan Tunç, İnsan sağlığı birinci önceliğimiz. Hayvanların da korunması lazım. Hayvanseverlerin hassasiyeti de önemli, tüm bunları dengede tutacak insanı koruyacak bir çalışma yapmamız gerek dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.