Açıkta satılan Van Peyniri ne kadar sağlıklı?

Van’da tarihi peynirciler çarşısında ve bir çok şarküterlerinde açıkta satılan peynirler insan sağlığını tehlikeye atıyor. Süt ve süt ürünlerinin satışının yapıldığı Tarihi Peynirciler Çarşısı’nda hijyen kurallarına...

Açıkta satılan Van Peyniri ne kadar sağlıklı?
VAN
Yayınlama: 28.05.2024
A+
A-

Van’da tarihi peynirciler çarşısında ve bir çok şarküterlerinde açıkta satılan peynirler insan sağlığını tehlikeye atıyor.
Süt ve süt ürünlerinin satışının yapıldığı Tarihi Peynirciler Çarşısı’nda hijyen kurallarına pek uyulmuyor. Gelen geçen vatandaşların eldiven takmadan temas ettiği peynirler insan sağlığını tehdit ediyor.
Peynir alışverişi yapmak için peynirciler çarşısına geldiğini belirten Gülizar Ödemiş; “Peynir almak için geldim ama maalesef burada hijyen kurallarına hiç uyulmuyor. Peynirler açıkta satılıyor. İnsanlar eldivensiz peynirlere dokunabiliyor. Bu sağlığımız açısından hiç iyi değil. Uzmanlar açıkta satılan peynirlerin alınmamasını öneriyor. Özellikle taze peynirleri. Bu Brusellaya da neden oluyor. İnşallah esnaf bu konuda daha duyarlı olur ve hijyen kurallarına uygun hizmet sunar” dedi.

                                                                                                               

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.