ABD yüz binlerce vatandaşını bölgeden tahliye etme planını hazırlıyor

Biden yönetimi, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın tırmanması halinde yüz binlerce ABD vatandaşını Orta Doğu’dan tahliye etmeye yönelik planlar hazırlıyor.

ABD yüz binlerce vatandaşını bölgeden tahliye etme planını hazırlıyor
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

The Washington Post’un kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Biden yönetimi, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın tırmanması halinde yüz binlerce ABD vatandaşını Orta Doğu’dan tahliye etmeye yönelik planlar hazırlıyor.

İsrail ve Lübnan’da yaşayan 600.000’den fazla Amerikalı, “en kötü senaryo”dan endişe duyuyor. Washington’un İsrail’in potansiyel bir kara operasyonu sırasında gerilimin tırmanma ihtimalinden derin endişe duyduğu belirtiliyor.

İSRAİL VE LÜBNAN’DA YÜZBİNLERCE ABD’Lİ YAŞIYOR

İddialara göre ABD yönetimi vatandaşlarını tahliye etme planına soyundu. İsrail’de yaklaşık 600 bin Lübnan’da ise 86 bin ABD vatandaşı bulunuyor.

PLAN KAMOYUNA AÇIK DEĞİLDİ

Gazete, üst düzey ABD’li yetkililerin bölgede yerleşik Amerikan vatandaşları arasında paniğe yol açmamak için toplu tahliye planlarını kamuoyu önünde tartışmak konusunda isteksiz olduklarını, ancak son zamanlarda tutumlarının değiştiğini ve bunun da çatışmayla ilgili endişeye işaret edebileceğini belirtti. 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.