ABD ateşe benzin döküyor! ‘Cehennem füzelerini’ Orta Doğu’ya yolluyor

Ekim ayının sonlarından beri Pentagon’da dolaşan gizli belgede Washington yönetiminin İsrail’e savaşta vereceği destek yer alıyor. Füzelerin de dahil olduğu yardım paketinde zırhlı araçlar, on binlerce top ve havan mermisi yer alıyor.

ABD ateşe benzin döküyor! ‘Cehennem füzelerini’ Orta Doğu’ya yolluyor
Yayınlama: 15.11.2023
A+
A-

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasıyla şoke olan batılı ülkeler, jet hızında Tel Aviv’in yanında yer aldı. Avrupa ülkelerinden birçok lider İsrail’e gelerek Başbakan Netanyahu ile temaslarda bulundu. İsrail’e batıdan en büyük destek ABD’den geldi. Henüz savaşın başında iki büyük uçak gemisini Doğu Akdeniz’e gönderen ABD, İran ve desteklediği vekil güçlere karşı bölgede caydırıcı bir güç oldu.

ABD’nin desteği bununla da sınırlı kalmadı. Hamas’ın rehin aldığı kişiler için özel ekip görevlendiren Washington yönetimi, düzinelerce askerin yanı sıra Irak ve Suriye’de görev almış Korgeneral James Glynn de İsrail’e yardım etmek için bölgede görev almaya başladı. Kasım ayına gelindiğinde ABD Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçiler tarafından İsrail için 14,3 milyar dolarlık yardım paketi talebinde bulunulan yasa tasarısını onayladı.

ABD ateşe benzin döküyor! 'Cehennem füzelerini' Orta Doğu'ya yolluyor

PENTANGON’DA DOLAŞAN GİZLİ BELGE

ABD basınına bugün yansıyan haberlerde ise Pentagon’da İsrail’e silah ve mühimmat desteği veren bir belgenin dolaştığı söyleniyor. ABD bu silahları normal şartlarda Apaçi Filosu’nun envanterine katacaktı ancak şimdi Orta Doğu’ya gönderecek. Söz konusu silahlar hem ABD’de hem de ABD’nin Avrupa’daki askeri üstlerinden bölgeye sevk edilecek. Bloomberg’in haberinde Savunma Bakanı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder’ın bu konuyla ilgili görüş vermediği dile getiriliyor.

ABD ateşe benzin döküyor! 'Cehennem füzelerini' Orta Doğu'ya yolluyor

Belgede adı geçen silah ve mühimmatlar ise şöyle:

2 bin Cehennem füzesi, ( Helikopterler için)
30 mm’lik silahlar için cephane ( otomatik tüfekler)
57 bin adet 155 mm mermisi ( Top mermisi)
400 adet havan
Çok sayıda M141 ( omuzdan ateşlenen sığınak yok ediciler)
75 JLTV ( Zırhlı araç)

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.