Kış geldi, aktarlar hareketlendi

Kış sert yüzünü göstermeye başladı, vatandaş aktarların yolunu tuttu. Hastalıklardan koruyan, vücut direncini güçlendiren şifalı bitkilere olan talep arttı.

Kış geldi, aktarlar hareketlendi
Yayınlama: 06.01.2024
A+
A-

Sürekli ilaç kullanmak istemeyen, kendini hastalıklardan doğal yollarla korumayı isteyen kişilerin kış aylarında gittiği ilk adres aktarlar oluyor.
Havaların soğuması ile kışı rahat geçirmek isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu.
Vanlı aktar Münir Karçın, bitkilerin taze olması gerektiğini belirterek, “Çünkü kalmış bitki, eski bitki hem yarar sağlamaz hem de vücuda zarar verebilir” dedi.


İŞTE EN ÇOK ALINAN BİTKİLER…
Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmesiyle vatandaşlar kış çaylarına rağbet göstermeye başladı. Uzmanların açıklamaları doğrultusunda kışı rahat geçirmek isteyen birçok vatandaş kış çayı ve ıhlamur almak için aktarların yolunu tutuyor. Vatandaşlar, aktarlarda en çok ıhlamur, zencefil, tarçın, hibiscus, hatmi çiçeği ve adaçayı satın alıyor. Van’da aktarlık yapan Münir Karçın, son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle kış çaylarına ilginin arttığını söyledi.,

“HATMİ ÇİÇEĞİ ÖKSÜRÜĞE ÇOK ETKİLİ”
Hava sıcaklığının düşmesiyle hastalıkların da arttığını belirtenKarçın, “Hava şartları değişime uğramaya başladığından itibaren tabii hastalıklar da çoğaldı. Gönül ister kimse hastalanmasın ama maalesef bazı şeyler elimizde değil. Benim sizlere tavsiyem hastalanmadan önce bağışıklığımızı kuvvetli tutmak ve çok fazla karıştırmadan bitki çaylarını yapmak. Bitki çayları hastalıklara yakalandıktan sonraki evrede çabuk atlatmamıza yardımcı olur. Hatmi çiçeği, adaçayı boğaz enfeksiyonları için gerçekten çok etkili. Hatmi çiçeği öksürüğe çok etkili, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir bitki. Ihlamur yine boğazımızı yumuşatmak için, papatya, hibiscus kan değerlerini yükselttiği, vücuda enerji verdiği ve kanı sulandırdığı için de insanı dirençli kıldığı uzmanlar tarafından söylenmekte” dedi.
Kış çayları alırken taze olmasına dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunan Karçın, “Tabi bitkilerin taze olmasına dikkat edeceğiz, bitkilerimizi güvenli yerden almaya dikkat edeceğiz. Çünkü kalmış bitki, eski bitki hem yarar sağlamaz hem de vücuda zarar verebilir” diye konuştu.


“Burun tıkanıklığına nane yağı”
Kış çayının haricinde vatandaşların bitkisel yağları da tercih ettiğini belirten Karçın, “Saydığım ürünlerin dışında bir de yağlarımız var. Nane yağı, ve çin yağı var. Bunlar burun tıkanıklığında çok etkili. Çay ve bitki kullanmayı tercih etmeyen vatandaşlar genellikle bu yağları seçiyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.