Medyaya da yansıyan “Tuzla Piyade Okulu’nda namaz kılan askerleri fişleme ve hedef gösterme” iddiaları Milli Savunma Bakanı Güler’e soruldu. Yargıya da intikal eden olayda sorumlu yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.
Haber7
Tuzla Piyade Okulunda bazı askerleri namaz kıldıkları için fişleyen ve onları ‘tarikatçı, cemaatçı, irticacı’ gibi ifadelerle hedef gösteren bir grup teğmenle ilgili iddialar medyaya yansımıştı.
KIŞLADA NAMAZ KILANLARI HEDEF GÖSTERDİLER
Haberde yer alan bilgilere göre sözde ‘Atatürkçülük’ maskesi arkasına gizlenen ve kışlada namaz kılan personelleri fişledikleri iddia edilen teğmenlerin, dindar subayların fotoğraflarını da WhatsApp gruplarında paylaşarak hedef gösterdiği ifade edilmişti. Fişlemelerin 10 Kasım anma törenleri sonrasında fiili saldırı noktasına geldiği belirtildi. İddiaya göre törenlerde askerlerin yakalarına takmaları için dağıtılan Atatürk fotoğrafını toplu iğne kalmadığı için takmakta geciken A.A. ve arkadaşları, fişlemeci teğmen grubunun saldırısına uğradı.
Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan olay idari ve adli soruşturmaya konu oldu. Bugün gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle buluşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konuyla ilgili açıklama yaptı.
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR
‘Tuzla Piyade Okulu ile ilgili iddialar gündemde, orada olan biten nedir?’ sorusuna yanıt veren Güler, olayın adli bir süreç içinde olduğunu hatırlatarak şunları ifade etti.
“Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve “toplu iğnem yok onun için takamadım” gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir.”
ÜMİT ÖZDAĞ BAĞLANTISI
Cuntacı teğmenlerin bazılarının WhatsApp grup yazışmalarında Zafer Partisi destekçileri olduğu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile irtibatta oldukları ileri sürüldü.
Darbe dönemlerini hatırlatacak bir bildiri yayınlamaya da hazırlandıkları iddia edilen askeri personellerin, yargılanmaktan çekindikleri için bu teşebbüsten vazgeçtiği ifade edildi.