Vanlı öğrencilerden Gazze’ye Farsça destek

Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Gazze’de yaşanan soykırıma Farsça tepki gösterdi. Bebek katili siyonist israilin Gazze’de uyguladığı soykırıma ve...

Vanlı öğrencilerden Gazze’ye Farsça destek
VAN
Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-

Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Gazze’de yaşanan soykırıma Farsça tepki gösterdi.

Bebek katili siyonist israilin Gazze’de uyguladığı soykırıma ve zulme tepkiler gelmeye devam ediyor. Dünya çapında birçok ülkede yürüyüşler, protestolar ve boykotlar tüm kararlılığı ile devam ederken, Vanlı lise öğrencileri de tepkilerini Farsça dile getirdi.

Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Farsça Eğitim Sınıfı öğrencileri, hazırladıkları video ile farkındalık oluşturdu. Gazze’de deva eden vahşete atıfta bulunulan videoda Farsça, “Ey Gazze! Sen gaflet uykusundaki insanlığı uyandıran bir şefkat eli oldun. Sen insanlığa insanca dimdik bir duruşu merhametle öğretirken, ne yazık ki orada bir soykırım yaşanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan video hakkında açıklama yapan okul yönetimi, Türkiye’de ilk Farsça eğitim veren bir sınıf açtıklarını ve bu sınıfa teveccühün yüksek olduğu ifade edildi.

“FARSÇA DİLİNDE GAZZE İLE İLGİLİ HAYKIRIŞI DİLE GETİRMEK İSTEDİK”

Okulda toplam 90 öğrencinin farsça eğitim aldığının belirtildiği açıklamada, “Geçen sene yapılan Farsça münazara yarışmasında okulumuz birinci oldu. Özellikle farsça dilinde de Gazze ile ilgili haykırışı dile getirmek istedik. Bütün dünyaya Gazze’de yaşanan zulmü haykırmak istedik.” İfadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.