Trendyol Kurucusu ve CEO’su ekonomi dünyası olduğu kadar sosyal medyanın da ilgi odağı oluyor.
Trendyol kimin ve İş dünyasının önemli isimlerinden Demet Mutlu, faaliyetleri ve açıklamaları ile gündem oluyor. Trendyol kimin? Trendyol sahibi kimdir? Trendyol Kurucusu ve CEO’su kimdir? sorularına yanıt aranıyor. Trendyol kimin? Trendyol sahibi kimdir? Trendyol Kurucusu ve CEO’su kimdir? Detaylar haberimizdedir…
Trendyol’un en büyük paya sahip ortağı Alibaba Grup veya Alibaba.com olarak da bilinen Alibaba Group Holding Limited şirketidir. Alibaba, e-ticaret, perakende, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren çokuluslu bir Çin teknoloji şirketidir. 28 Haziran 1999’da Çin’in Zhejiang eyaletinin Hangzhou şehrinde kurulmuştur.
300 bin dolar sermaye ile kurulan Trendyol, 2010-2011’de Tiger Global ile Kleiner Perkins’ten ve 2014’te EBRD’den yatırım aldı.
Alibaba Group, 2018’de Trendyol’a ortak oldu. Ağustos 2021’de sonuçlandırdığı yatırım turunda 1,5 milyar dolarlık yatırım aldı. Amerikan yatırım fonu General Atlantic ve Japonya merkezli SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turuna Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de katıldı. Böylelikle Trendyol’un değerlemesi 16,5 milyar dolara yükseldi.
Trendyol’un kurucusu olan Demet Mutlu, Alibaba şirketine 728 milyon dolara sattığını açıkladı.
Trendyol hisse oranları şu şekildedir:
Demet Mutlu, Türk girişimci, E-ticaret alanında faaliyet gösteren Trendyol’un kurucusu ve CEO’sudur. Peak Games’in yatırımcıları ve Co-Founderleri arasında yer almaktadır. Demet Mutlu, 2010 yılında Harvard eğitimini yarıda bırakarak Trendyol’u kurdu.
Demet Mutlu New York Üniversitesi’nin ekonomi bölümünden birincilikle mezun oldu. İsviçre, Japonya, Amerika ve Türkiye‘de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında çalışan Mutlu, sonrasında Harvard Üniversitesi’nde mastera başladı.
Türkiye‘ye ziyareti sırasında özellikle giyim alanında e-ticarette boşluk olduğunu gören Demet Mutlu, eğitiminin ikinci yılında Trendyol’u kurmak için Harvard’ı bıraktı ve 2010 yılında Trendyol’u kurdu.
Trendyol, Avrupa’daki tüketicilere ulaşmak için önemli bir adım atarak, en.trendyol.com internet sitesini Avrupa’daki 27 ülkenin kullanıcılarının hizmetine açtı. Trendyol, yerli üreticilerin ve markaların dünyada bilinirliğini arttırırken, Türk markası algısının güçlenmesine katkı sağlıyor.
Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda Trendyol Express, Trendyol Hızlı Market ve Yemek, Trendyol Cüzdan ve Dolap gibi yeni uygulamaları hayata geçiriyorlar.