Dr. Ahmet Yarız’ın ‘Bankacılıkta Risk Yönetimi-Risk Matrisi Uygulaması’ kitabı Farsça’ya çevrildi.
Haber7 yazarı Dr. Ahmet Yarız tarafından kaleme alınan, bankacılıkta risk matrisi ugulaması konusunda ilk kapsamlı yayın olan ‘Bankacılıkta Risk Yönetimi-Risk Matrisi Uygulaması’ kitabı Farsça’ya çevrilerek okuyucuyla buluştu.
Dr. Ahmet Yarız’ın Bankacılıkta Risk Yönetimi: Risk Matrisi Uygulaması” adlı ve 2. Baskısı yapılan kitabı dışında “İleri Düzey Finansal Okur Yazarlık” ve “Proje Değerleme ve Proje Finansmanı:Türkiye’den Uygulama Örnekleri” adlı iki kitabı da yayına hazırlanıyor.
Dr. Ahmet YARIZ kimdir?
1966 Yılında Elazığ’da doğdu. Temel eğitimini İstanbul’da tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini ise Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yaptı. Sanayi, Finans ve Hizmet sektörlerinde 30 yıla yakın çalışma tecrübesi bulunmaktadır.
T.Halk Bankası’nda 2008-2016 ve 2018-2019 yılları arasında; Yönetim Kurulu Üyesi, Kredi Komitesi Üyesi ve Denetim Komitesi Üyesi ile Banka iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda 2004-2006 yılları arasında Kurul Üyesi,
T.Vakıflar Bankası A.Ş.de 2003 Yılında Risk Yönetimi ve İç Denetimin Sürdürülmesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi
Fırat Plastik A.Ş.’de 1995-1997 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı, 1997-2002 arasında Genel Müdür Danışmanı,
Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de 1992-1994 yılları arasında Pazarlama Şefi,
Al Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş.’de 1989-1992 yılları arasında Proje Uzmanı ve Proje Şefi,
Sına Yatırım Bankası A.O.’da 1989 Yılında Mali Tahlil Uzman Yardımcısı ve Proje Şefi,
Cicisan Gıda Sanayi A.Ş.’ de 1988 Yılında Muhasebe Yardımcısı, olarak çalıştı.
Bankacılıkta Risk Yönetimi: Risk Matrisi Uygulaması” adlı ve 2. Baskısı yapılan kitabı dışında “İleri Düzey Finansal Okur Yazarlık” ve “Proje Değerleme ve Proje Finansmanı:Türkiye’den Uygulama Örnekleri” adlı iki kitabı da yayın sürecindedir. Ayrıca “Bankacılık ve Finans” Konusunda Yayınlanmış ve Yayın Sürecinde Makaleleri bulunmaktadır. Çeşitli Üniversitelerde “Bankacılık” ve “Finans” Konusunda Lisans ve Lisans Üstü dersler ile Özel Sektöre Yönelik çok sayıda eğitim programı gerçekleştirmiştir.
Kaynak : İHA