Galataport İstanbul, misafirlerini ağırlamaya başladığı günden bu yana ev sahipliği yaptığı pek çok kültür ve sanat etkinliğine, Art & Kids Fest ile devam ediyor.
Galataport İstanbul, misafirlerini ağırlamaya başladığı günden bu yana ev sahipliği yaptığı pek çok kültür ve sanat etkinliğine, Art & Kids Fest ile devam ediyor. Saat Kulesi Meydanı’nda 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Art & Kids Fest Çocuk Sanat Festivali, birbirinden eğlenceli ve çocuk gelişimini destekleyen atölyeleri ile etkinliğe katılacak tüm çocuklara sanat ve sanatçılarla iç içe, eğitici ve öğretici deneyimler sunacak.
TARİH ve kültürel zenginlik açısından İstanbul’un en özel bölgelerinden Karaköy’de konumlanan Galataport İstanbul, şehrin cazibe merkezi olmasının yanı sıra sanata destek veren projelerle de öne çıkıyor. Çocuklar için merak uyandıran ve sanata eğilimlerini destekleyici nitelikte konserlere ve festivallere ev sahipliği yapan Galataport İstanbul, 23 Nisan’da Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın, özel olarak gerçekleştirdiği konserin ardından bu hafta sonu çocukları sanat ve sanatçılarla Saat Kulesi Meydanı’nda bir araya getirecek. Türkiye’nin ilk sanat ve çocuk festivali olan, sanatın her dalını çocuklara özel deneyimlere dönüştüren ve Münhasır Fikirler organizasyonunda gerçekleştirilen Art & Kids Fest. hem eğlendiren hem eğiten yoğun içeriği ve çocuk gelişimini destekleyen atölyeleri ile Galataport İstanbul’da çocuklara neşeli deneyimler sunacak.
Sanatın farklı dallarından birçok sanatçı Galataport İstanbul’da olacak
Art & Kids Fest kapsamında 0-13 yaş arası çocukları sanatla ve birbirinden değerli sanatçılarla buluşturacak olan Galataport İstanbul, çocuklara sanatla iç içe geçirecekleri iki gün vadediyor. Çocuklar, Türk resim sanatının önde gelen sanatçıları arasında yer alan Devrim Erbil, Ahmet Güneştekin ve Bubi ile resim atölyelerine katılabilecek ve Erin İlkcan Aslan ile kitlesel resim atölyesine de dahil olabilecekler. Bale ve dansa ilgi duyan çocuklar ise Tan Sağtürk Akedemi’nin Saat Kulesi Meydanı’nda kuracağı atölyelerinde kendilerini dansın ritmine bırakabilecekler. Galataport İstanbul’da düzenlenecek festivalde yer alacak isimler arasında oyuncu Bestemsu Özdemir ve dünyanın en iyi 15 sokak sanatçısından biri olan, ikonik kızgın pandaları ile tanınan ünlü grafiti sanatçısı Leo Lunatic de yer alıyor.
Tüm müzik atölyelerinin Doremusic Akademi tarafından gerçekleştirileceği seanslarda, çocukların bu alandaki yeteneklerinin de ortaya çıkarılması hedefleniyor. Sanatçı Eymen Aktel ise minik katılımcılara suyun önemini kendi üslubuyla aktaracak.
İstanbul’un kültür, sanat ve tasarımla buluşma noktası
Galataport İstanbul, içinde barındırdığı İstanbul Modern ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ile sanatın Türkiye’deki en iyi örneklerine ev sahipliği yapıyor. Çok özel bir teknikle restore edilerek şehre geri kazandırılan, 1848 tarihli Tophane Saat Kulesi’ni ortasına alan Saat Kulesi Meydanı, eski ile yeniyi buluşturan, anları ve anıları sahiplenen bir simge olarak İstanbulluları ve şehrin ziyaretçilerini ağırlıyor.
Mehmet Bali: “Küçük misafirlerimizi ve ailelerini, bu hafta sonu sanatla dopdolu bir festival ile ağırlayacağız”
Galataport İstanbul Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali; “Galataport İstanbul olarak, içinde bulunduğumuz bölgenin ve şehrimizin kültür sanat hayatında önemli bir rol üstlenmek için bu alandaki değerli çalışmalara destek vermeye devam ediyoruz. 29 Ekim ve 23 Nisan Bayramlarımızda Galataport İstanbul’a özel olarak düzenlenen Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konserleri ve İstanbul’un eski geleneklerini günümüze taşıyan “Nostalji İstanbul” etkinliklerinde, genç ve küçük misafirlerimizi müzik ve çeşitli sanat aktiviteleri ile buluşturduk. Çocukların meraklarını uyandırarak sanatı sevdirmeye destek olan etkinliklerimizden biri de Art & Kids Fest oluyor. Art & Kids Fest’e ev sahipliği yaparak çocuklara ve ailelerine iki gün boyunca öğretici sanat atölyeleri eşliğinde ilham veren bir hafta sonu sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Art & Kids Fest’in organizasyonu yapan Münhasır Fikirler Yönetim Kurulu Başkanı Can Korur; “Art & Kids Fest ile disiplinler arası bir öğrenme alanı olarak görülen sanatsal etkinlikler aracılığıyla, çocukların kimliklerini ve çeşitli sanat dallarındaki becerilerini keşfetmelerini istiyoruz. Bir diğer amacımız ise öğrendikleri tüm bilgileri ezber unsuru olmaktan çıkartmak ve yeteneklerini fark etmelerini sağlamak… Festival kapsamındaki atölyelerimizle çocukların el becerileri ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlarken, aynı zamanda özgüveni yüksek ve topluma faydalı birer birey olmalarını da amaçlıyoruz” dedi.
Galataport İstanbul yıl boyunca çeşitli pek çok kültür sanat ve tasarım etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte çevresindeki kültür sanat etkinliklerinde de %72’lik bir gelişme olacağı öngörülüyor.
Galataport İstanbul Hakkında:
Doğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni 702 milyon USD teklifle kazanmasının ardından, Grup Ocak 2014’te Bilgili Holding’e bağlı BLG Capital ile ortaklık gerçekleştirdi ve bu ortaklıkla alanın geliştirme ve işletmesinden sorumlu Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. kuruldu. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. ile yapılan devir sözleşmesini takiben, Şubat 2014’te liman sahası devralındı ve faaliyetlere başlandı. Şirketin unvanı, Şubat 2018 itibariyle Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. olarak değiştirildi.
Galataport İstanbul, ihale bedeli dahil toplam 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı ile Boğaz kenarında 1.2 km’ye sahip sahil şeridini kapsıyor. Erişilebilir ve düşük katlı yapıları, mahalle konseptinde tasarlanmış, bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki mimarisi, alternatif ulaşım olanakları gibi birçok özelliği ile ziyaretçilerine “nefes alan” sağlıklı ve güvenli bir kültür sanat, alışveriş, yeme içme ve çalışma deneyimi sunuyor. Galataport İstanbul’da yürütülen restorasyon çalışmaları ile İstanbul’un çok değerli tescilli yapıları şehre geri kazandırılıyor. Rıhtımın en eski binası olan Paket Postanesi, özel arduvaz çatıları ve cepheleri ile projenin simgelerinden biri oldu. Sahada yer alan diğer üç tescilli yapı; Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu ve Çinili Han binalarının restorasyon çalışmaları sürüyor. Tarihi 1848’e ulaşan Türkiye ve İstanbul’un en eski saat kulesi konumundaki Tophane Saat Kulesi, projenin bir diğer simge yapısı haline geldi. Sanatın Türkiye’deki en iyi örnekleri arasında yer alan İstanbul Modern ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Galataport İstanbul sahasında yer alıyor.
Galataport İstanbul’un en etkileyici özelliklerden birisini dünyada bir ilk olan yer altı kruvaziyer terminali oluşturuyor. 29.000 m2’ye yayılan Galataport İstanbul Kruvaziyer Terminali ile, limanda gemi olmadığı zamanlarda gümrüklü alanı ve güvenlik (ISPS) alanını ayıran özel kapak sistemi sayesinde, geçici gümrüklü saha yaratılarak sahil şeridi erişime açık kalmaya devam ediyor. Bu inovasyon sayesinde 19. yy’ın sonundan bu yana erişime kapalı olan Karaköy’ün eşsiz sahil şeridi şehrin en özel yürüyüş rotalarından biri haline geliyor. Galataport İstanbul’da 240 adet perakende ve yeme içme noktası bulunuyor. Alışveriş ve yeme içme birimleri için ayrılan kiralanabilir alan toplamı yaklaşık 52.000 metrekare.
Galataport İstanbul, %40’lık yeme içme oranı ile şehrin yeni gastronomi merkezi konumuna geliyor. 43.000 m2’ye yayılan esnek ofis alanları ise, Galataport İstanbul’daki çalışanlara cam cepheleri ile güneş ışınlarını içeri alan, aydınlık ve ferah bir çalışma ortamı sağlıyor. Galataport İstanbul, seçkin otel markası The Peninsula Hotels’e de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyada sadece 10 seçkin lokasyonda yer alan Peninsula Hotels markasının bir halkası olan The Peninsula İstanbul oteli, 176 odası ile tarihi yarımadanın karşısında yer alıyor.
Galataport İstanbul, 7 milyonu yabancı olmak üzere yılda toplam 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak. Proje kapsamında mürettebat dahil yaklaşık 1,5 milyon kruvaziyer yolcusunun da İstanbul’u ziyaret edeceğini öngörülüyor.
Kaynak : İHA