Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi; Hindistan cevizi üzerine kakaolu muhallebi ve krem şanti yayılarak yapılan bir tatlı tarifidir. Sultan sarması tarifine detaylı olarak haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?
Yayınlama: 09.02.2023
A+
A-

Sultan sarması tarifi, hafifliği ve kolay yapımı ile oldukça sevilen sütlü tatlı tariflerinden bir tanesidir. Hindistan cevizi serili tabanın üzerine kakaolu muhallebi ve krem şanti serilir. Uzun dilimler halinde kesilir ve sarılarak servis edilir.

Yapımı oldukça kolay olan sultan sarması tarifi, sade ve içerisine meyveler eklenerek de yapılabilmekte.  Oldukça pratik ve kolay olan bu tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bu sayede sultan sarması tarifi tatlınız çatlama yapmaz görüntüsü ile çay saatlerinize farklı bir hava katar.

SULTAN SARMASI TARİFİ PÜF NOKTASI

Sultan sarması tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmakta. Bu püf noktalar sayesinde lezzetli ve katlarken dağılmayan bir sultan sarması tarifi yapmak çok basit bir hal alıyor. İşte bilmeniz gereken sultan sarması tarifi püf noktaları:

Keşkül tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi yaparken hazırlayacağınız muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmelisiniz. Aksi takdirde muhallebiniz tencerenin dibine saracak ve pütür pütür istenmeyen bir kıvam alacaktır.
Muhallebinizi tepsiye döktükten sonra güzelce yaydırın. Soğuması için bir gece eğer bu kadar vaktiniz yok ise tamamen soğuyana kadar bekletin. Muhallebi tam anlamıyla soğumadan krem şanti sürme aşamasına geçmemeniz gerekir. Sıcak muhallebi üzerine sürülen krem şanti eriyecek ve bu istemediğimiz bir durum.
Sultan sarması tarifi tatlısı sarılarak servis edilen bir tatlı olduğu için uzun dilimler halinde kesilirse daha rahat sarılacaktır. Sararken çok sıkmamaya özen göstermeniz halinde çatlama da yapmayacaktır.

Kazandibi tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Evet, tüm püf noktaları da öğrendiğimize göre gelelim tarife. Malzemeleri hazırlayın! İşte hafifliği ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak, çay saatlerinin kadim dostu sultan sarması tarifi…

SULTAN SARMASI TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Sultan sarması tarifi için malzemeler;

1 litre süt,
250 gram (1 + ¼ su bardağı) toz şeker,
56 gram (1,5 kahve fincanı) nişasta,
41 gram (1 kahve fincanı) un,
20 gram (2 tepeleme yemek kaşığı) kakao,
1 paket vanilya,
50 gram tereyağı

Hazır baklavalık yufkadan baklava tarifi, nasıl yapılır?

Üzeri için;

1 paket krem şanti,
240 gram (1 su bardağı) soğuk süt,
168 gram (1,5 su bardağı) Hindistan cevizi

Sultan sarması tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Sultan sarması tarifi yapmak için bir tencere içerisine toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte altını açın. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Adım 2

Muhallebi pişince ocaktan alın. İçerisine tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.

Adım 3

Büyük boy bir fırın tepsisinin içerisine Hindistan cevizini dökün. Her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi üzerine dökün ve güzelce yaydırın. Bu muhallebinin tamamen soğuması için bekletin.

Adım 4

Sultan sarması tarifi tatlınız soğuduğu zaman krem şantisini hazırlamaya geçebilirsiniz. Krem şanti ve soğuk sütü bir kaba alın. Katılaşana kadar mikser yardımıyla çırpın.

Adım 5

Katılaşan krem şantiyi de muhallebinin üzerine eşit şekilde yayılır. Rulo yapılacağı için uzun dilimler şekilde dilimlenir. Bir spatula yardımıyla bir köşesi kaldırılır ve içe doğru sarılır. Servis tabağına alınır.

Sultan sarması tarifi için servis önerisi;

Sultan sarması tarifi tatlınızı servis ederken üzerine taze meyve, fındık ve fıstık gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Dilerseniz eritilmiş çikolata ile üzerine desenler yaparak da servis edebilirsiniz.

En kolay incir uyutması tarifi, nasıl yapılır?

Afiyet olsun!

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.