Sağlık Bakanlığı, Türk Kan Vakfı ile Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği tarafından SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta ve Hekim İçin Güvenli Kan Transfüzyonu eğitim semineri düzenlendi.
Seminerde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, eğitimlerin ilk olarak Van’da düzenlenmesinde memnuniyet duyduklarını belirtti.
Van’daki görev süresince kan transfüzyonunda herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarına dikkat çeken Tosun, 11 ilde meydana gelen depremlerde kan stoklarında azalmalar yaşanmasına rağmen Van ilinde herhangi bir sorun yaşanmadığını, bunun büyük bir emek olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
“Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ancak kanı hastalara ulaştırmamız gerekiyor”
Kızılay Güneydoğu Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. İbrahim Çelik ise Türkiye’de Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı 18 bölge kan merkezinin bulunduğunu söyledi.
Çelik, “Kızılay Güneydoğu Kan Merkezi’nin de Van ve Muş illerinde kan merkezleri bulunmaktadır. Bölgede 5 il ve ilçelerle birlikte 27 hastanenin kan ihtiyacı var. Bizler bu hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Zor ve geniş bir coğrafyada çalışmamıza rağmen her türlü olumsuz şartlarda kanı ulaştırmamız gerekiyor” dedi.
Eğitim programına katılanlara teşekkür eden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya’nın konuşmasından sonra program, güvenli kan transfüzyonu konuların konuşulduğu oturumlarla devam etti.
Eğitim seminerine Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Kızılay Güneydoğu Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. İbrahim Çelik, hastane idaresi ve çok sayıda sağlık görevlisi katıldı.
Kaynak: CEBRAİL TEMUR