Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda 103 milyon TL değerinde uyuşturucu ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekipleri Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, 103 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda 103 milyon TL değerinde uyuşturucu ele geçirildi
Yayınlama: 28.10.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Edirne’deki Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, ilk operasyonda Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen şüpheli TIR incelemeye alındığı,  araçta yapılan detaylı aramada kokain, sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu içerikli haplara el konulduğu belirtildi.

İkinci operasyon da Türkiye’ye giriş yapmak için gelen bir TIR’a yönelik gerçekleştirildi.

Ekiplerce yapılan arama ve kontrollerde faturasız, belgesiz ve beyan edilmemiş tıbbi ilaç tespit edildi.

Böylece Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 22 kilogram kokain, 27 kilogram sentetik uyuşturucu ve 8 bin 64 uyuşturucu hap ile 34 bin 958 tıbbi ilaç ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında yaptığı risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri bir uyuşturucu madde yakalamasına daha imza attı. Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen şüpheli bir TIR mercek altına alındı. Yakın takibe alınan araç üzerinde detaylı arama gerçekleştirildi. Aramalar sonucu 103 milyon Türk lirası değerinde kokain, metamfetamin ve ecstasy cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

‘34 BİN 958 KAÇAK İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ’

Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince yapılan arama ve kontrollerde faturasız, belgesiz, beyan edilmeyen, ticari miktar ve mahiyet arz eden gümrüklenmiş değeri 390 bin 550 Türk lirası toplam 34 bin 958 adet tıbbi ilaç cinsi eşya tespit edildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.”<

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.