Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İslam âlemine seslendi  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ey İslam âlemi birleşin, bir araya gelin, ruhlarınızı, fikirlerinizi birleştirin, Kur’an’ın yolunda, Hz. Peygamberin (s.a.s.) etrafında toplanalım.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İslam âlemine seslendi  
Yayınlama: 20.10.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’un Pendik ilçesindeki Amine Hatun Camii’nde düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

Buradaki konuşmasında, “De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, “Müslümanlar olarak tanımamız, öğrenmemiz gereken en önemli kitap Allah’ın kitabı. İşte bugün burada Allah’ın kitabını hıfzederek, sadece hıfzetmekle kalmayıp onun manasına vakıf olmak için Kur’an’ı anlama programı merkezli İslami ilimleri de öğrenerek mezun olma durumuna gelmiş olan kardeşlerimizle, hocalarımızla bir aradayız. Rabbim hayırlı uğurlu eylesin.” dedi.

“YERYÜZÜNDE YAŞAYAN BÜTÜN İNSANLAR İÇİN İSLAM BİR NİMET OLMUŞTUR”

Başkan Erbaş, Allah’ın bütün Peygamberleri İslam’ı anlatma ve tebliğ etmeleri için vazifelendirdiğine işaret ederek, “Cenab-ı Hak, Hz. Adem’den Hz. Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendilerimize (s.a.s.) kadar bütün Peygamberleri İslam Peygamberi olarak göndermiştir. İslam’ı da yeryüzüne bir nimet olarak göndermiştir. Hz. Adem’den itibaren yeryüzünde yaşayan bütün insanlar için İslam bir nimet olmuştur, kıyamete kadar gelecek olan bütün toplumlar içinde İslam’ın nimet olduğunu herkese anlatmamız lazım.” diye konuştu.

“KUR’AN SÜNNETSİZ OLMAZ, SÜNNET KUR’AN’SIZ OLMAZ”

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) sünnet-i şerifleri olmadan Kur’an-ı Kerim’i anlamanın mümkün olmadığını dile getiren Başkan Erbaş, “Her zaman ve her yerde Kur’an ve sünnet birlikteliğini anlatalım, tebliğ edelim. Kur’an ve sünneti birbiriyle yarıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Kur’an sünnetsiz olmaz, sünnet Kur’an’sız olmaz hakikatini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım.” ifadelerini kullandı.

“BÖLÜNMÜŞLÜĞÜMÜZDEN CESARET ALAN ZALİMLER SOYKIRIM YAPIYOR”

Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

“İslam alemi olarak Kur’an’ın ilkeleri doğrultusunda hareket edersek, Efendimizin (s.a.s.) iyiliği emretmek, kötülükten men etmek ile ilgili tavsiyelerini, emirlerini yerine getiriyor şekilde hareket edersek zalimler şu anda bulduğu cesareti bulamaz. Eğer Müslümanlar Kur’an’ın ve sünnetin emirleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde olursa, güçlerini birleştirirse, zalim işgalciler dünyanın gözü önünde Gazze’de Filistin’de bu zulmü, bu soykırımı yapamaz. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz; ‘Hepiniz toptan Allah’ın ipine sımsıkı sarılınız, ayrılıp bölünmeyiniz.’ buyurmaktadır. Ey İslam alemi birleşin, bir araya gelin, ruhlarınızı, fikirlerinizi birleştirin, Kur’an’ın yolunda, Hz. Peygamberin (s.a.s.) etrafında toplanalım. İslam’ın önemli iki kaynağı Kur’an, birlik olmamızı emrediyor, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) birlik olmamızı emrediyor.

Bizim bu dağınıklığımızdan, bölünmüşlüğümüzden, parçalanmışlığımızdan cesaret alan siyonistler, zalimler gözümüzün önünde bebekleri, masumları öldürüyor, soykırım yapıyor. Biz birleşmezsek, Kur’an-ı Kerim’in emirlerine uymazsak, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) müminlerin birliği, beraberliğiyle ilgili tavsiyelerini, emirlerini yerine getirmezsek bu zulümler bitmez.”

Merasimin ardından, hafızlığını tamamlayan 136 öğrencinin icazetleri verildi.

Merasime, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.