Van’da açılan Gebe Okulu anne adaylarını normal doğuma hazırlıyor

Van Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan Gebelik Okulu, anne adaylarına çeşitli eğitimler vererek rahat bir hamilelik ve normal doğum yapmalarına yardımcı oluyor.

Van’da açılan Gebe Okulu anne adaylarını normal doğuma hazırlıyor
VAN
Yayınlama: 11.10.2024
A+
A-

Gebelik Okulu’na anne ve baba adaylarına verilen eğitimler ile gebelik süreci, doğum süreci ve doğum sonrası süreçlerin bilinçli geçirilmesi sağlanıyor. Ayrıca anne adaylarına nefes egzersizi, beslenme alışkanlıkları, doğum sonrası emzirme ve ruhsal durum gibi pek çok konuda bilgilendirmeler ve egzersizler yaptırılıyor.

Gebe Okulu’na gitmek isteyen anne adayları polikliniklere başvuru yaptıktan sonra buraya yönlendiriliyor ve herhangi bir randevu alınmasına gerek kalmıyor.  Okula gelen anne adaylarına kadın doğum uzmanları, ebeler, fizyoterapistler, diyetisyenler ve psikologlar tarafından teorik ve pratik çeşitli eğitimler veriliyor.

“UZMAN BİR KADRO İLE EĞİTİMLER VERMEKTEYİZ”

Gebe Okulu hakkında bilgi veren Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşenur Ezgi Sancaklı, “Gebe okulunda gebelerimizin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerle ilgili bilgiler almasını, vajinal doğum ile ilgili korkularını yenmelerini, bilinçli bir doğum sürecini geçirmelerini, ağrı yönetimi, emzirme, gebelikte beslenme, gebelik egzersizi gibi durumlarla ilgili bilgi almalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Kadın doğum uzmanı, ebeler, fizyoterapistler, diyetisyenler ve psikolog hocalarımızla beraber uzman bir kadro ile eğitimler vermekteyiz. Eğitimlerimiz toplamda 4 oturumda oluşmakta. Gebelerimiz isterlerse eşleriyle beraber de bu oturumlara katılabiliyorlar” dedi.

“RAHAT EDECEKLERİ BİR ORTAMDA DOĞUM YAPMALARINI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

Gebelik sürecinde anne ve baba adaylarına bilinçlendirici eğitimler verdiklerini belirten, “Eğitim sonrasında gebelerimizi doğumhanede gezdirerek doğum yapacakları ortamı önceden görmelerini, daha güvenli ve rahat edecekleri bir ortamda doğum yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm gebelerimizi gebelik döneminde bilinçlendirmek amacıyla bilinçli bir anne, bilinçli bebek, bilinçli bir toplum motivasyonuyla gebe okulumuza bekliyoruz” İfadelerini kullandı.

“RANDEVUSUZ BAŞVURULABİLİYOR”

Gebe adaylarının diledikleri zaman kayıt oluşturabileceğini belirten Sancaklı, “Doğum öncesi dönemde gebelikte değişen fizyolojik değişiklikler, gebelikte yapabilecekleri egzersizler, doğum süreçteki ağrıları yönetme, doğum sürecinde yapacakları, doğum sonrası bakım, bebek bakımı, anne bakımı, emzirme ile ilgili bilgilendirmeler de yapıyoruz. Gebelerimiz polikliniklere başvurdukları zaman gebe okullarımıza yönlendiriliyorlar. Bunun dışında randevu almalarına veya kayıt oluşturmadan da başvuru yapabiliyorlar. Tüm gebelerimiz istedikleri zaman herhangi bir kısıtlama olmadan gebe okulunda bilgilendirme ile ilgili faydalanabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“GEBE OKULU KORKULARI YENMEMİ SAĞLADI”

Gebe okulunda aldıkları eğitimler sayesinde rahat bir gebelik geçirdiğini belirten Elife Kınay, “Yaklaşık 3-4 hafta önce gebe okuluna kayır yaptırdım. Gebe okulunun bana çok faydası oldu ve ilerleyen süreçlerde fayda vereceğini düşünüyorum. Burada aldığım eğitimlerle, doğum öncesi ve sonrası bilgiler edindim. Gebe okulunun en büyük katkısı doğum öncesi ve sonrasında yaşayacağım şeylerin öncesinden bilgilerini almak oldu. Korkumu ve endişeyi yendim. Gebeleri normal doğuma hazırlayan bir yer. Böyle bir yerin açılması bizler için çok büyük bir katkı oldu. Doğumhanede yaşanabilecek her şeyin önceden gebeye bilgisinin verilmesi çok büyük avantaj sağlıyor. Gebe okulunun aktif olarak kullanılması da gebelere fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

“VERİLEN EĞİTİMLERLE BERABER KAYGILARIM AZALDI”

Gebelik okulunda aldığı eğitimler sayesinde korkularını yendiğini belirten Yağmur ise, “İlk gebeliğim ve çok heyecanlıyım. Buraya gelemeden önce doğum kaygılarım vardı. Gebe okulunda verilen eğitimlerle beraber kaygılarım azaldı. Birçok alanda yardımcı oldular ve çok destek verdiler. Burada egzersizler yapılıyor, emzirme ile ilgili detaylı bilgiler verilerek yardımcı olunuyor. Doğum öncesi doğum esnasında ve doğum sonrası yaşayacağım tüm alanlarda yardımcı olunuyor. Burada bizlere destek veren tüm çalışanlara teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.