Gürpınar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden vatandaşlara çağrı

Gürpınar İlçe Sağlık Müdürlüğü ‘Meme Kanseri Farkındalık’ ayı sebebiyle Gürpınarlı vatandaşlara kanser tarama çağrısı yaptı.

Gürpınar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden vatandaşlara çağrı
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Uzmanlar kanserde erken teşhisin önemine vurgu yaparak vatandaşlara en yakın KETEM merkezlerine başvurmayı öneriyor. 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık’ ayı olması nedeniyle Gürpınar İlçe Sağlık mMüdürlüğü vatandaşlara farkındalık çağrısı yaptı. Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çağrıda; “KETEM’ler de ayda bir kendi kendine meme muayanesi yapabilmek için danışmanlık alabilirsiniz. Yılda bir klinik meme muayenesi yaptırabilirsiniz. 40-69 yaş aralığındaysanız ücretsiz olarak 2 yılda bir Mamografi çekimi yaptırabilirsiniz” ifadelerini kullandı.


“Erken tanıyla hayatınızı koruyun”
Erken tanının önemine vurgu yaparak vatandaşları KETEM merkezlerine davet eden Gürpınar İlçe Sağlık Müdürlüğü mesajında son olarak şu ifadelere yer verdi; “Meme kanseri taramalarınızı KETEM’lerde ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Kendiniz ve sevdikleriniz için KETEM’e başvurun, erken tanı ile hayatınızı koruyun!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.