Van’da engelliler için yapılmış yollar yıpranmış durumda

Van’ın bir çok yerine engelliler için yapılmış olan engelli yolu kentin bazı noktalarında yıpranmış ve özelliğini kaybetmiş vaziyette.

Van’da engelliler için yapılmış yollar yıpranmış durumda
VAN
Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-

Yasal düzenlemelerle görme engellilerin hayata adapte olma ve topluma karışması için yapılan çalışmalar maalesef ki yetersiz durumda. Van’da engellilerin ulaşımlarını kolaylaştırmak için dizayn edilen ve kılavuz yol diye tabir edilen yollar bakımsız ve aşınmış bir halde. Bir çok yolun yerine yenileri yapılsa da üzerlerinde eski kalıntıların kalması ortaya çirkin görüntüler çıkartıyor. Sorunlar bununla da sınırlı kalmıyor. Engelliler için yapılan klavuz yollar diğer vatandaşlar tarafından deyim yerindeyse adeta işgal ediliyor. Bu durumda engelli bireyleri zora sokuyor.


“Araçlar Engelli Rampalarına Park Ediliyor “
Kent geneli bir çok kaldırımlarda bazı bilinçsiz sürücüler tarafından işgal altında. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılan bazı çalışmalar, vatandaşların düşüncesiz tavırları nedeni ile çileye dönüşüyor. Engelli rampaları ile klavuz yol şeritlerinin üzerine konulan muhtelif eşya ile araçlar, engelli vatandaşlara büyük sıkıntı oluşturuyor.
Engelli bireyler Vanlı vatandaşlardan sağduyulu olmayı bekliyor..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.