Takva: Risk alan insanlar kıymetlidir!

Van’da açılışı yapılan Santos Mağazası’nın açılışına katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, en kıymetli insanların risk alan insanlar olduğunu söyledi.

Takva: Risk alan insanlar kıymetlidir!
VAN
Yayınlama: 27.09.2024
A+
A-

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Sayman Üye Burak Gültepe, Meclis Üyeleri Fuat İnanç ve Mahacir Mercan, 5. Meslek Komitesi (Dayanıklı Tüketim Malları-Mobilya ve Ev Eşyalarının Ticareti) Başkanı Mehmet Raci Yakut, Disiplin Kurulu Üyesi Abdulkerim İnce ile Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Van İl Başkanı Sabri Yılmaz; Santos Mağazası’nın açılış törenine katıldı.

Mağazayı gezen ve Saim Sökmen ile Selahattin Sökmen’den bilgiler alan Van TSO Başkanı Necdet Takva, burada bir konuşma yaptı. Takva konuşmasında, “Çok hayırlı bir faaliyetin başlangıcını yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çok değerli dostlarımız, hemşerilerimiz olan Saim ve Selahattin Sökmen’in ikinci mağazası, toplamda 4 mağazalarının devamı olan Santos Mobilya’nın açılışını yapıyoruz. Ben Sökmen Ailesini bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Allah hayırlı kazançlara vesile kılsın.” İfadelerini kullandı.

TAKVA: PAHA BİÇİLMEZDİR

Takva konuşmasının devamında şunları söyledi: “Malumunuz hem ülkemizde hem bölgemizde sıkıntılı olan zamanlardan geçtiğimiz bir ekonomik sürecin içerisindeyiz. Böylesi zamanlarda bir kişiyi istidam etmenin ve yatırım yapmanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunun farkındayız. Bunu da bu vesileyle vurgulamak istiyoruz. Herkesin bir gelecek kuşkusu içerisinde olduğu bir dönemde, büyük risk alarak, istihdam yaratarak, işyeri kiralayarak ya da kendi işyerini kendi mağazası içerisinde ticarete konu olacak bir ürün üzerinden değerlendirmesinin paha biçilemez bir kıymeti var. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin bu nevide girişimlerini desteklemek ve onlara moral, motivasyon olmak için bir aradayız.”

“EN KIYMETLİ İNSANLAR RİSK ALAN İNSANLARDIR”

Başkan Takva konuşmasını, “Bu ülkenin en kıymetli insanları risk alan insanlardır. Tüccarlarıdır, vergi verenleridir, istihdam yaratanlarıdır, maaş üretenleridir. Ülkemizin yöneticilerine de bu vesileyle bir çağrıda bulunmak istiyoruz; maaş alanların sayısını değil, maaş üretenlerin sayısını artırmamız lazım! Girişimcilerin ve vergi mükelleflerinin sayısını artırmamız lazım! Hem bölgemizin hem ülkemizin kalkınmasının sırrı da formülü de budur. Bizler Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak, şehrimizde bir taşı bir taşın üstüne koyan ve istihdam yaratan insanların kapısında bekçi olmayı taahhüt eden bir anlayışa sahibiz. Bir kez daha risk alan, sırtına yumurta küfesi alan Sökmen Ailesi’ni tebrik ediyor, bol kazanç ve başarılar diliyorum.” Şeklinde tamamladı.

Konuşmanın ardından mağazanın açılış kurdelesi davetliler tarafından kesildi.

Kaynak: BÜLTEN- VANTSO

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.