Van’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Van İl Müftülüğü tarafından  “Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası” temalı Mevlid-i Nebi haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Van’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi
VAN
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

Van kent Meydanında yapılan etkinliğe gelen vatandaşlar gül suyu ve ikramlarla karşılandı.

Program, Ulu Cami Din Görevlisi İsmail Akdoğan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Van İl Müftülüğü koro ekibi tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Peygamber Efendimiz’in örnek ahlakından bahsetti.

“SEN MUTLAKA HARİKA BİR AHLAKA SAHİPSİN”

İnsanoğlunun özü ve fıtratı ile değerli bir varlık olduğunu belirten Şık, “Bu yönü ile değersiz hiçbir insan söz konusu değildir. İşte aynı Peygamber(s.a.s.) olduğu gibi eğer hulkiyetten gelen güzelliklerimiz ile vahiy ile gelen güzelliklerimizi birleştirecek olursak, mükemmel şahsiyetler ortaya çıkar. Öyle şahsiyetler ortaya çıkar ki Allah kulunu karşısına alır hayranlık ifade eden cümlelerle kendisine şöyle hitapta bulunur,  ‘Sen mutlaka harika bir ahlaka sahipsin.’ Dolaysıyla bu hakikatten yola çıkarak şu soruyu kendi nefsimize soralım,’ Allah Hazreti Peygamberin şahsiyetini değerlendirirken, onun özelliklerini ifade ederken az önceki cümleyi kullandı. ‘Sen ne güzel bir ahlak üzeresin’ Allah bizi ayrı ayrı şahsiyetimizi, ahlakımızı değerlendirecek olursa acaba Allah bizim için nasıl bir cümle kullanacak? Bu akşam bunun üzerinde tefekkür edelim” dedi.

“RABBİMİZE GİDELİM”

Şık konuşmasında, “Allah’tan niyazımız odur ki istikametimizi bozmadan, şahsiyetimize halel getirmeden, dünya için boynumuzu bükmeden, imani, İslami ve insani değerlerimize mazhar olarak istikametten ayrılamadan Rabbimize gidelim. Bütün duamız ve niyazımız budur. Bununla beraber bütün gayretimizin de bu yönde olması lazım. Çünkü bugün Gazze’de, Lübnan’da ve belki yarın Türkiye’de, Van’da zalim insanların kol gezmesine engel olmak istiyorsak bunun için yapacağımız en önemli husus manevi şahsiyetimizi güçlendirerek erdemli, şahsiyetli bir insan görünümünde Rabbimize kul olmanın bahtiyarlığını yaşamaktır. Allah bu şuura mazhar olmayı cümlemize nasip ve müyesser eylesin” ifadelerini kullandı.

Kasidelerin de seslendirildiği program, yapılan dua ile son buldu.   

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.