Uzun süre yanan kırmızı trafik ışıklarına Vanlı sürücülerden tepki!

Van’ın Cumhuriyet Caddesi soydan kavşağında uzun süre yanan kırmızı trafik ışıklarına Vanlı sürücüler tepki gösterdi. Kırmızı ışıkta uzun süre beklemek zorunda kalan sürücüler arasında sözlü tartışma yaşandı.

Uzun süre yanan kırmızı trafik ışıklarına Vanlı sürücülerden tepki!
VAN
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

Van’ın en işlek ve trafiğin en yoğun olduğu alanlardan biri olan Cumhuriyet Caddesi’nde 1 dakika süre ile yanan kırmızı trafik ışıklarına sürücüler tepki gösterdi. Sürücüler, Işıkların süresinden kaynaklı uzun kuyrukların oluştuğunu ve trafikte sürüler arasında problemlerin oluştuğunu dile getirdiler.


“BAZI BÜYÜK KENTLERDE YEŞİL DALGA SİSTEMİ UYGULANIYOR”
Türkiye’de bulunan Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa, Ordu, Trabzon, Mersin, Denizli, Kocaeli, Kütahya Diyarbakır gibi birçok şehirde trafik ışıklarının daha koordineli olması için “Yeşil Dalga” uygulaması yapılıyor. Bu uygulama, sürücülerin trafik akışında beklemelerini azaltmak, yakıt ve zaman tasarrufu sağlamak amacıyla birçok büyük şehirde hayata geçirildi. Bu sistem sayesinde sürücüler hız sınırlarına uymaya teşvik edilerek, güvenli ve konforlu bir ulaşım düzeni temin ediliyor. “Yeşil Dalga Sistemi” sürücülerin belirlenen hız limitlerine uyması durumunda trafik ışıklarına takılmadan ilerlemelerini sağlıyor. Böylece, trafikte yaşanan dur-kalklar azalıyor, araçların yakıt tüketimi düşüyor ve çevreye yayılan egzoz emisyonları da azalıyor. Sistem, aynı zamanda trafik kazalarının da önüne geçerek yol güvenliğini artırmayı hedefliyor. Fakat büyükşehir olmasına rağmen bu uygulama Van’da henüz hayata geçirilmedi.

SÜRÜCÜLER TEPKİLİ
Trafikte yaşadığı sorunu dile getiren Erdoğan Bilici, “ Kırmızı ışıkların süresi çok uzun, çok fazla beklemek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da gördüğünüz gibi trafik sıkışıyor. Bu duruma bir çözüm bulunup, biraz daha süre kısaltılsa bizler için çok iyi olur” dedi.


“YETKİLİLERİN BU KONUYA BİR ÇARE BULMALARINI İSTİYORUZ”
Sık sık bu yolu kullandığını dile getiren Barış Taş ise “Ben işim gereği sürekli bu yolu kullanıyorum. Adeta çile gibi. Bu yolda oluşan uzun kuyruklardan dolayı sürücüler bazen birbirleriyle sözlü tartışma yaşayabiliyorlar. Bu yol bizi adeta bitirmiş bir durumda. Işıklarda beklemek birçok vatandaşı strese sokuyor. Sırf bu stres yüzünden insanlar tartışıyor. Bu da hiç hoş olmayan görüntülere sebep olabiliyor. Buradan yetkilere seslenmek istiyorum. Işıkların süresi biraz daha az bir süreye ayarlanırsa bizler için çok daha iyi olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.