Van YYÜ’de “Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi” kursunun açılışı yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği ile Türk Nöroşirürji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu’nun iş birliğiyle gerçekleştirilen “Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi” eğitim kursunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Van YYÜ’de “Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi” kursunun açılışı yapıldı
VAN
Yayınlama: 22.09.2024
A+
A-

Üç gün boyunca 180 beyin cerrahının mesleki deneyimlerini paylaşacağı kursta, paneller, açık oturumlar düzenlenecek ve konularla ilgili olgu ve video sunumları üzerinde tartışmalar gerçekleştirilecektir.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, önemli bir programa ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, bu kadar yüksek katılımın kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Sağlık alanındaki geleceğimiz için umut verici bir atmosferin oluştuğunu belirten Rektör Şevli, “doğunun incisi, tarih ve kültür mirasıyla dolup taşan Van’da, üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlediğimiz bu özel toplantıda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Van, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sadece göz alıcı bir şehir değil, aynı zamanda bilim ve sağlık alanında önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Türk Nöroşirürji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu’nun kıymetli iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantı, ‘Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi’ gibi temel konular üzerinde derinlemesine bilgi alışverişinde bulunarak Van’ın sağlık alanındaki katkılarını daha da ileriye taşıyacak bir platform sunmaktadır. Burada bulunan bilim insanları, katılımcılar ve basın mensupları, sizlere en içten selamlarımı iletiyor, bu önemli toplantıya katılımınız için teşekkür ediyorum. Van’ın büyüsünde, bilim ve sağlık alanında yeni ufuklar açacak bir buluşma diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, konuşmasında Van’ın yalnızca doğal ve kültürel zenginlikleriyle değil aynı zamanda bilim ve sağlık alanında da önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin son beş yılda yaptığı açılımlarla bu durumu kanıtladığını belirtti. Tıp Fakültesini, Diş Hekimliği Fakültesini ve üniversiteyi sağlık hizmetleri alanında sürekli güçlendiklerini ifade eden Rektör Şevli, bu toplantının beyin cerrahisi alanındaki uzmanların Van’da bir araya gelmesiyle, üniversitemizin sağlık alanında ne kadar ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin 42 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin de üniversitenin gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Prof. Dr. Hamdullah Şevli, son yıllarda elde edilen bilimsel başarılarla üniversitenin dünya sıralamalarındaki yerinin her geçen gün daha da yükseldiğini belirtti. Özellikle son beş yıl içinde üniversitemizin hem dünya hem de Türkiye genelindeki sıralamalardaki konumunun bu başarının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Rektör Şevli, “Van, doğal güzellikleri ve tarihi derinlikleriyle sadece bir şehir değil; aynı zamanda bilgeliğin, dayanışmanın ve sağlıkta mükemmelliğin sembolü olmuştur. Bu anlamda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi; Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Ağrı ve Iğdır illerine hizmet veren tek üniversite hastanesi olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 3. Basamak A.1 statüsünde değerlendirilmektedir. Özverili öğretim üyeleri ve sağlık çalışanlarımızla, bölge halkına yıllardır kesintisiz ve nitelikli hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz. Van’ın sağlık alanındaki bu önemli rolü, her geçen gün daha da güçlenerek devam etmektedir. Teknolojik yeniliklerle donatılan altyapımızla birlikte, sağlık alanındaki standartlarımızı sürekli olarak yükseltiyoruz. Özellikle Van YYÜ’nün, yaklaşık 15000 metrekare kapalı alana sahip olacak ek acil binasının, yaklaşık 15000 metrekare kapalı alana sahip Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri (Morfoloji) ve Dekanlık Binasının, yaklaşık 7000 metrekarelik Morfoloji ikinci etap binasının ve yaklaşık 23000 metrekare kapalı alana sahip olacak Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin inşaatlarının tamamlanmasıyla, tıbbi altyapı ve hizmet kalitesinde çıtayı en üst seviyelere taşıyarak sağlık alanında bölgenin öncü kurumlarından biri haline geleceğine inanıyoruz. Bu gelişmeler, üniversitemizin topluma hizmet etme misyonunu daha da güçlendirerek, bölgesindeki ve ülkesindeki eğitim standartlarını daha da yükseltmektedir.

Ayrıca, bu imkanlar sayesinde hastalarımıza ve doktorlarımıza daha fazla konfor sağlamayı hedefliyor, hastalarımızın modern ve gelişmiş koşullarda tedavi görmeleri için hastanemize tüm teknolojik olanakları kazandırmayı en temel görevimiz olarak görüyoruz.

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezini özellikle beyin ve sinir cerrahisi, girişimsel nöroloji, girişimsel radyoloji alanlarında önemli bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Şevli; “Ülkemizin saygın beyin cerrahlarını ilimizde misafir ediyoruz. Burada çok kıymetli 180 bilim insanı var. Programın üniversitemiz ev sahipliğinde yapılması bizi ayrıca mutlu etti” dedi. Üniversitemiz tıp merkezinde başarılı ameliyatların gerçekleştirildiğini vurgulayan Rektör Şevli, şunları kaydetti: “Daha önce hastalar, Ankara ve İstanbul’a gitmek zorunda kalıyordu. Dünya’da sayılı merkezlerde bulunan ileri teknoloji 4K robotik cerrahi mikroskobundan biri olan beyin cerrahi ameliyat mikroskobu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne kazandırıldı. Cerrahlarımız bu mikroskopla bölgede yapılamayan ameliyatları daha konforlu bir şekilde yapıyor. Hastalarımızın modern koşullarda tedavi olabilmeleri için teknolojik imkânları hastanemize kazandırmak, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin en temel görevlerinden biridir.

Nitekim yeni inşa edilen geniş kapasiteli ek acil binamız, kadın ve erkek asepsi alanları, çocuk ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri, doğumhane, yetişkin ve çocuk acil servisleri gibi kritik

bölümlerle birlikte birçok ileri teknoloji cihazı da içermektedir. Bu sayede, hastalarımıza daha

kaliteli ve etkili bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği içinde özelleşmiş Pediatrik Nöroşirürji ekibimiz, çocuk

hastaların her türlü nöroşirürjikal sorununa doğru cerrahi çözümler bulmak için büyük bir

özveri ve kararlılıkla çalışmaktadır. Bu kapsamda, doktorlarımız, klinikte bir hastalık durumu ile karşılaşan her çocuğa en yüksek kalitede sağlık hizmetini sunmayı hedeflemektedir.

Tüm bu yenilikler, tıbbi altyapımız ve hizmet kalitemizle birlikte, halkımızın beklenti ve

memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı öncelikli hedefimiz olarak belirlemekteyiz. Hızla

gelişen sağlık sektöründeki teknolojik yenilikleri yakından takip ederek, sürekli yenileme ve güncelleme çalışmaları yapmaktayız. Amacımız, sağlık hizmetlerimizi daha da ileri taşımak

ve toplumumuza en iyi şekilde hizmet sunarak her adımda daha parlak bir gelecek inşa etmektir” dedi. Rektör Şevli konuşmasının son bölümünde ise “modern altyapımız ve en son

teknolojik imkânlarımızla her çocuğa en kaliteli sağlık hizmetini sunma kararlılığıyla çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturma misyonumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Üniversitemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aycan öncülüğünde Van’da gerçekleştirdiğimiz bu toplantıya bilimsel katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ederim. Kurs bünyesinde oturumların yanı sıra paneller ve açık oturumlar; konularla ilgili olgu ve video sunumları üzerinde derinlemesine tartışmalar yaparak katılımcılara yararlı teorik ve pratik kazanımlar sağlayacak beyin cerrahisi alanında aramızda bulunan duayen hocalarımıza teşekkür ederim. Bu etkinliği Van’da düzenleyen Türk Nöroşirürji Derneğine ve Pediatrik Nöroşirürji Grubuna teşekkür ediyorum. Bu interaktif ortamın, sağlık alanında zengin bir içerik sunarak bilgi paylaşımını artıracağına inancım tamdır. Başarılı ve güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.” sözleriyle tamamladı.

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Hakan Emmez ise “Düzenlediğimiz kurslar giderek daha anlamlı hale geldi. Uzman öğrenci sayımız artıyor. Bu tür toplantıları olabildiğince artırmaya, pratik olmasa da teorik bilgilerle donanımlarını artırmaya çalışıyoruz. Geleceğimiz olan gençleri en iyi şekilde mezun etmeye çalışıyoruz ”diye konuştu.

Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu Başkanı Volkan Etuş’un sunumuyla devam eden programda, Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Fethi Demir sosyal konuşmacı olarak akıcı ve etkili bir konuşma gerçekleştirdi. Programda ayrıca, Doç. Dr. Aslı Erciyes Tosun ve Dr. Rıdvan Süslü’nün küratörlüğünde “Bir Şehrin Dili” adlı fotoğraf sergisi de konukların beğenisine sunuldu.

“Kadim Şehir Van” tanıtım video gösterisinin sunulduğu programda, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aycan, üç gün sürecek etkinliğe farklı şehirlerden 180 cerrahın katıldığını belirtti. Prof. Dr. Abdurrahman Aycan etkinlikte, beyin cerrahisi, beyin tümörü ve epilepsi cerrahisi konularında kıdemli hocaların deneyimlerini paylaşacaklarını, kursiyerlerin de bu deneyimlerden faydalanma fırsatı bulacaklarını vurguladı.

Programa, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin yanı sıra Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman ile çok sayıda cerrah ve davetli katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.