KYK burs/kredi ne kadar, kaç TL 2024-25? KYK burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) 2024-25 burs/kredisinin ne kadar, kaç TL olduğu üniversite öğrencileri tarafından internette sorgulanıyor. ÖSYM’nin üniversite tercih sonuçlarını açıklamasının ardından tüm dikkatler güncel KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularına yöneldi. KYK burs başvurusu e-Devlet platformundan yapılacak. En son KYK burs başvurusu Kasım ayında yapılmıştı. Peki, KYK burs/kredi ne kadar, kaç TL 2024-25? KYK burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

KYK burs/kredi ne kadar, kaç TL 2024-25? KYK burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?
Yayınlama: 12.09.2024
A+
A-

5 Eylül 2024 Perşembe günü yurt sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KYK burs/kredisinin ne kadar, kaç TL olacağı gündeme geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçlarını e-Devlet platformundan erişime açtı.

Yurda yerleştirme işlemlerinin ardından şimdi tüm dikkatler KYK burs ve kredi başvurularına yöneldi.

KYK burs başvurularını yapıp krediyi almaya hak kazanan öğrenciler ilk ödemelerini yıl sonuna doğru alacaktır. 12 Farklı kamu kurumunun veri altyapısında yapılan tarama ile değerlenecek KYK başvurusu hakkında detaylar sorgulanıyor. Peki, KYK burs/kredi ne kadar, kaç TL 2024-25? KYK burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

KYK burs/kredi ne kadar, kaç TL 2024-25? KYK burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

KYK BURS/KREDİ NE KADAR, KAÇ TL 2024-25?

2024-25 KYK burs ve kredi ücretleri şimdilik açıklanmadı. Fakat en son KYK burs ücretleri 1250 TL’den 2000 liraya yüksek lisans için 2500 TL’den 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 TL’den 6000 liraya çıkarılmıştı.

2024-2025 dönemi KYK burs ve kredi miktarının kasım ayında açıklanacağı düşünülüyor. Konuya dair resmi bir açıklama geldiği vakit haberimize ekleyeceğiz.

KYK burs/kredi ne kadar, kaç TL 2024-25? KYK burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

KYK BURS BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

KYK burs başvurusu her yıl düzenli olarak yazılı ve görsel basın yolu ile kamuoyuna açıklanan tarihler arasında e-Devlet sisteminden yapılmaktadır.

e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler en yakın PTT’den e-devlet şifresi almaları ya da e-devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olmaları gerekiyor. Bu yöntemler ise şunlardır:

İnternet bankacılığı,

e-imza,

mobil imza,

T.C. kimlik kartı

Burs başvuru esnasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna dair bilgiler talep edilir ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK burs ve kredilerinin başvuru tarihine yönelik henüz bir açıklama yapmadı. KYK yurt ve burs başvuruları ayrı tarihlerde alınmaktadır.

Üniversitelerin akademik takvimlerine göre başvuruların gününde değişiklik görülebiliyor.

En son burs ve öğrenim kredisi başvuruları Kasım ayı içerisinde yapılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.