Van’da Gurme ve Gastronomi Fuarı’nın ikincisi düzenlendi

Van Ticaret ve Sanayi Odası(VAN TSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı.

Van’da Gurme ve Gastronomi Fuarı’nın ikincisi düzenlendi
VAN
Yayınlama: 12.09.2024
A+
A-

Expo Fuar ve Kongre Merkezi`nde, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van’ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan 88 firma katıldı.

15 Eylül’e kadar sürecek fuarda 81 ilden getirilen yöresel ürünler vatandaşların beğenisine sunulacak.
Fuara katılan misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Necdet Takva, “Bu yıl 2.’si düzenlediğimiz Gurme ve Gastronomi Fuarı, oda ve borsalarımız başta olmak üzere, kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, üreticilerimiz, halkımız ve Ülkemizin birçok şehrinden katılan firmaların destekleriyle daha güçlü bir hale gelmiştir. Van şehri, asrılardır güçlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihsel ve kültürel süreçlerle birlikte her anlamda kadim bir kent haline gelmiştir. Seyyahların, gezginlerin İpekyolu üzerinde uğrak merkezlerinden biri olan Van’ın tarihi referanslarda yöresel ürünlerinin, yemek kültürünün ve doğal zenginliklerinin anlatıldığına şahitlik etmekteyiz. Van şehri; yüzyıllardır kahvaltısı ile anılan, sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyeli ile et ve süt ürünlerinden elde edilen mamuller başta olmak üzere yöresel yemekleriyle ün salmış bir medeniyete sahiptir. Malumlarınız olduğu üzere; şehrimiz, küçükbaş hayvan besiciliğinin merkezi durumundadır. Dolayısıyla, mutfağımızın gelişmesinde ve ünlenmesinde bu faktör çok önemlidir. Ayrıca Van Tarıma Dayalı Organize Besi OSB ile et üretimi projemiz Tarım ve Orman Bakanlığımız nezaretinde, Valiliğimiz, Belediyelerimiz, üretici birliklerimiz ve borsamızın destekleriyle devam etmektedir. Sonuç itibariyle bu proje; kırmızı et üretimi konusunda profesyonel bir anlayışla üretimin gelişmesine ve istihdamın artmasına vesile olacaktır.” dedi.

FUARA 88 FİRMA KATILDI

Gurme Fuarına 88 firmanın katılım sağladığına dikkati çeken “55’i yerel 9 kadın kooperatifimiz, İstanbul, Ankara, Trabzon, Kars, Balıkesir, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Malatya, Aydın, Şanlıurfa, Hatay, Şırnak ve daha birçok ilimizden toplam 88 firma katılımcımız var. Ayrıca İran İslam Cumhuriyetinin Erdebil kentinden de firmalar ve misafirlerimiz var. Bu yıl ki onur konuğumuz ise Trabzon TSO’dur.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“VAN’I DAHA DA İLERİYE TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”

Van’ın çok değişip geliştiğine dikkat çeken Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, “Burada inanılmaz düz araziler var. Bu arazilerin ekonomide, turizmde, tarımda ve diğer sektörlerde yer bulması gerçekten çok fazla. Özellikle buranın 6. Bölge olması çok değerli, çok kıymetli. Sanayi’nin ihracatı 100 milyon dolar, ben bunu Van’a yakıştıramadım. Van, en az 1 milyar doları aşan şehirlerden bir tanesi olacak potansiyele sahip. Bu yatırımları buraya çekmek lazım, burada imkanlarda var. Ben kendi memleketimde çevremdeki insanlara söyleyeceğim. Yatırım için buranın büyük bir altyapısının olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu potansiyeli olan Van’ı daha da ileriye taşımamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, firmaların hazırladığı yöresel lezzetleri tattı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.