Vanlı veliler korsan servislere dikkat!

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte servis taşımacılığı hizmeti de başladı. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Vanlı velileri korsan taşımacılığına karşı uyardı.

Vanlı veliler korsan servislere dikkat!
VAN
Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-

Çocukların okula güvenli ulaşabilmeleri için okul servisi seçimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tuğrul, ülke geneli ve Van’da servis taşımacılığının çok önemli bir taşımacılık olduğuna dikkat çekti.
“Geleceğimizi taşıyoruz”
Geleceğin ışıklarını, aydınlarını ve çocuklarını taşıdıklarını onun için de servis şoförlerinin belli bir eğitimden geçtiğini belirten Tuğrul, “Yıllardır bu işi yapıyoruz. Onun velilerimizden ricamız çocuklarını korsan değil de ‘S’ plakalı servis araçlarına teslim etmeleridir. Özellikle bu okul servis araçlarımız Belediye uygunluğundan geçiyor, Fenni muayeneden geçiyor, ama belli uygunluk belgesi olmayan sıradan bir aracın bu çocuklarımızı taşıması gerçekten uygun değil. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Okul servis araçlarımız bizde kayıtlı. Kaydı olmayan normal düz plakayla taşıma yapan arkadaşımız da esnaf olabilir bizim üyemiz de olabilir ama nihayetinde biz bunu tespit edemiyoruz. Okul servis araçlarımız her zaman elimizin altında. Şoförler odasına bağlı bir kooperatif var. Kooperatife bağlı 8 tane şube var. Şube başkanları var, kooperatif başkanları var, şoförler odası var bunların hepsi bu işle ilgilenen insanlar” dedi.


“Korsan servis ile ilgili şikâyet geldiğinde bir şey yapamıyoruz”
Okul başkanları ve tüm üyeleri ile sürekli görüşüp toplantılar yaptıklarını söyleyen Tuğrul, “Bir yerde bir arıza, bir yanlışlık olduğu zaman hemen onu gidermenin hesabını yapıyoruz. Servis aracımızın kaskosu, sigortası var, belediyeye bağlıdır, şoförler odasına bağlıdır. Yani şikâyet edilecek bir mercii vardır. Ama vatandaş korsan araç dediği zaman biz bir şey yapamıyoruz. Velilerden ricamız ‘S’ plakalı servis araçlarını tercih etmeleri. Geleceğin aydınlarını taşımak bizim içinde çok iyi. Okul öğrenci taşımacılığını yapan sadece ‘S’ plakalı araçlarımız var. Bu yüzden veliler bu konuya dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.