Vanlılar minik Narin için yürüdü

8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesi bir çok yerde olduğu gibi Van’da da protesto edildi. Çok sayıda Vanlı Narin için yürüdü.

Vanlılar minik Narin için yürüdü
VAN
Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-

Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana aranan Narin Güran’ın cansız bedeni 19 günün ardından köye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi yatağında bulundu. Narin’in katledilmesi olayı Van’da Eğitim-Sen ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla protesto edildi. Ellerine Narin’in resmi olan pankartlar açan grup, minik kızın katledilmesini kınadı. Yürüşe katılan Yarınları Koruma Derneği Kurucusu ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Gülcan  Gözcü; “Çocuk Gelişimi Uzmanıyım. Yaklaşık 8 yılı aşkın bir süredir sivil toplum alanında çocuk ihmal ve istismarı üzerine önleyici faaliyet kapsamında çalışmalar yürütmekteyim. Narin Çocuğumuzun vefat haberi beni de herkes gibi derinden üzdü ve sarstı. Narin bugün okula başlayacaktı. Yarına dair hayalleri , umutları vardı. Hepsi yarım kaldı. Yaşanan bu insanlık dışı olaylara dur diyebilmek ve suçluların biran evvel cezalandırılması adına Eğitim Sen’in düzenlediği yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamasına YAKODER ve birçok sivil toplum kuruluşu olarak katılım sağlayarak destek verdik. Üzülerek söylüyorum ki Narin organize bir cinayete kurban gitmiştir. 19 gün boyunca 20 hanelik bir köyde herkes susmustur. Yetkililerin olayla ilgili gerekli tüm incelemeleri yapacaklarını umuyoruz” ifadelerini kullandı.


“Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız”
Narin’in öldürülmesi olayıyla alakalı konunun takipçisi olacaklarını belirten Gözcü; “ Derneğimiz olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek isterim. Hepimiz bugün acıya uyandık. Narin çocuk artık yok. Bizler toplum olarak çocuk hakları konusundaki sorumluluklarımızın fark ve bilincinde olmak zorundayız. Dernek olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, uzman klinik psikologlarımız, avukatlarımız,çocuk gelişimi uzmanı ve sosyal hizmet uzmanı gönüllülerimiz ile beden güvenliği eğitimi ve velilere yönelik ihmal ve istismarı önleyici farkındalık eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bütün Dünya olarak çocuklar için bir uyanışa geçmemiz gerekiyor. Ben ne yapabilirim ki demesin kimse! Güvenilir sivil toplum kuruluşlarına gönüllü olarak çocuklarımız ve toplumun bilinçlenmesi ve bu acı olaylar yaşanmadan önüne geçilmesi yönünde çalışmalara katılabilirsiniz. Diliyorum ki melek olan Narin çocuk yüreğimizi yakan son olsun. Çocuklar kahkahalarıyla baharı getirsin yer yüzüne… Bütün ülkenin ve Narin’i sevenlerin başı sağolsun, başımız sağolsun”açıklamasını yaptı.
Eğitim Sen Van Şubesi ,bir çok sivil toplum kuruluşu ve Vanlı vatandaşların katılım sağladığı yürüyüş basın açıklaması ve oturma eylemiyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.