Van’da ilk ders zili çaldı

Van’da 295 bin öğrenci ve yaklaşık 18 bin 500 öğretmen için ilk ders zili bugün çaldı. Yeni eğitim öğretim yılı her yerde olduğu gibi Van’da da coşkuyla başladı.

Van’da ilk ders zili çaldı
VAN
Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-

3 aylık yaz tatili sona erdi. Van’da ilk ders zilinin çalmasıyla bin 600 okulda 295 bin öğrenci ders başı yaptı. Okulların açılmasıyla birlikte bu yeni eğitim-öğretim yılında önemli yenilikler hayata geçiriliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, ilk defa anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlandı. Ders içerikleri yüzde 35 oranında sadeleştirilirken, “beceri örgüsü” temelli yeni ders kitapları devreye sokuldu. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan kitaplar, öğrencilerin öğrenim süreçlerini dijital araçlarla destekliyor. Kitaplarda yer alan karekodlarla etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar ve artırılmış gerçeklik uygulamaları sunularak, öğrencilerin ek kaynaklara ihtiyaç duymadan öğrenme süreçlerini geliştirmeleri hedefleniyor. Ayrıca, tüm öğrencilere ücretsiz ders kitapları da dağıtıldı.
Eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilen bu yeni müfredat çocuklara ne gibi faydalar sağlayacak buda ilerleyen zamanlarda belli olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.